Θεαματική αύξηση των επενδύσεων για την Έρευνα και την Καινοτομία από την 01.01.2019 εξήγγειλε ο Σταύρος Μαλάς

«Τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα του τόπου πρέπει να μπουν μπροστά και να αποτελέσουν τη ναυαρχίδα του νέου οικονομικού μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης που έχει ανάγκη η Κύπρος» δήλωσε ο Σταύρος Μαλάς σήμερα, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, κατά την επίσκεψη του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο Σταύρος Μαλάς είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Πρυτανεία, τη συντεχνία των ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου Κύπρου, τη Φοιτητική Ένωση του Πανεπιστήμιου Κύπρου, τους Διδακτορικούς Επιστήμονες Διδασκαλίας και Έρευνας ενώ συνομίλησε με φοιτητές και φοιτήτριες στην καφετερία του Πανεπιστημίου.

Από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Σταύρος Μαλάς υπογράμμισε ότι ο τομέας της Έρευνας και της Καινοτομίας θα αποτελέσει προτεραιότητα της διακυβέρνησής του, γιατί αποτελεί ένα εργαλείο ανάπτυξης που παράγει γνώση, συμβάλλει στην ανάπτυξη και δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας για τους νέους του τόπου. «Σήμερα η Κύπρος, διαθέτει μόνο 14 εκατομμύρια στις επενδύσεις για ανταγωνιστικά προγράμματα έρευνας και είναι ουραγός στον τομέα. Αυτό θα αλλάξει ριζικά με την αύξηση των επενδύσεων στην Έρευνα και την Καινοτομία σε 100 εκατομμύρια από την 1.1.2019», εξήγγειλε ο Σταύρος Μαλάς. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας των πανεπιστήμιων να αξιοποιούν τη γνώση που παράγουν, μέσα από τη δημιουργία εταιριών των πανεπιστημίων, στη βάση ενός σωστού και δοκιμασμένου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας που θα αντλήσει από τη διεθνή εμπειρία.

Ο Σταύρος Μαλάς, εξέφρασε επίσης την υποστήριξη του στο αίτημα του φοιτητικού κόσμου για αποκατάστασης της κρατικής φοιτητικής μέριμνας ώστε οι νέοι και οι νέες της Κύπρου να μπορούν να σπουδάζουν ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Το κυριότερο είναι «να στηρίξουμε τα νέα παιδιά, που είναι το μέλλον της χώρας μας, να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν, να εργαστούν στον τόπο τους και για τον τόπο τους» κατέληξε ο Σταύρος Μαλάς.