Θα προσφέρει τεράστιο οικονομικό όφελος η λύση του Κυπριακού

Ενθαρρυμένος από τα όσα έμαθε κατά τις επαφές του στην Κύπρο σε σχέση με τις προσπάθειες για διευθέτηση του Κυπριακού, δηλώνει ο Υφυπουργός Ευρώπης της Βρετανίας Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο οποίος είχε σήμερα συνομιλίες στη Λευκωσία με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, με τον οποίο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, διμερή θέματα, και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη με τον κ. Κασουλίδη, μετά το πέρας των συνομιλιών, κ. Λίντινγκτον εξέφρασε υποστήριξη στη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, όπως είπε, να αναζητήσουν μια διευθέτηση που να είναι προς το συμφέρον όλων στο νησί.

Υπογραμμίζοντας πως αυτή πρέπει να είναι μια κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία, ο κ. Λίντινγκτον ανέφερε πως μια διευθέτηση του Κυπριακού θα προσφέρει ένα τεράστιο οικονομικό όφελος.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ οποιαδήποτε άλλη πολιτική εξέλιξη που θα έστελνε ένα τέτοιο ξεκάθαρο μήνυμα στους διεθνείς επενδυτές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο πως οι προοπτικές για διεθνή ανάπτυξη στην Κύπρο σε ένα επανενωμένο νησί θα είναι καλύτερες από ότι ποτέ πριν στη ζωή μας,» σημείωσε.

Ο κ. Κασουλίδης υπογράμμισε κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα εταίρος μοναδικής σημασίας για την Κύπρο με τον οποίο υπάρχει μια δυνατή, πραγματιστική, και βαθιά εδραιωμένη σχέση με μεγάλη δυναμική στη βάση της αμοιβαιότητας. Είπε εξάλλου πως μεταξύ άλλων είχαν την ευκαιρία να έχουν λεπτομερείς και σε βάθος συζητήσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και πως ο ίδιος αναφέρθηκε «στη θέση μας σε σχέση με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, περιλαμβανομένης της πρότασης για την Αμμόχωστο ως ένα θέμα που θα αλλάξει τους κανόνες του παιγνιδιού».