Θα ελέγξει η Γενική Ελέγκτρια τη φόρμουλα που χρησιμοποιεί η ΑΗΚ για το καύσιμο υλικό

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με την ενδιάμεση λύση για το φυσικό αέριο, μέσω του ανεξάρτητου θεσμού της Γενικής Ελέγκτριας, αποσκοπεί στο να γίνει έλεγχος και αξιολόγηση της φόρμουλας που χρησιμοποιεί η Αρχή Ηλεκτρισμού για το καύσιμο υλικό προσθέτοντας   πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίδοντας αυτή την εντολή, θέλει να αξιολογήσει μια από τις βασικές παραμέτρους της όλης διαδικασίας».

Ο κ. Στυλιανίδης κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει το γεγονός πως η ΔΕΦΑ έχει προσκαλέσει στο τραπέζι την εταιρεία VITOL, η οποία ήρθε δεύτερη στο διαγωνισμό για έλευση φυσικού αερίου ως ενδιάμεση λύση, μετά την τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι ο ίδιος ζήτησε από τη Γενική Ελέγκτρια εξετάσει το θέμα που προέκυψε με την προσφορά της ρωσικής εταιρείας ITERA- που ήταν και η πρώτη στο διαγωνισμό – για την ενδιάμεση λύση μεταφοράς φυσικού αερίου για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε πως «η βασική κατεύθυνση της Κυβέρνησης είναι ότι με την ενδιάμεση λύση θα πρέπει να έχουμε μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με στόχο η οικονομία της Κύπρου να γίνει πιο ανταγωνιστική».

Επεσήμανε πως «η ΔΕΦΑ είναι μια εταιρεία ιδιωτικού δικαίου που έχει τις δικές της διαδικασίες, και πρόσθεσε πως «η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, μέσω του ανεξάρτητου θεσμού της Γενικής Ελέγκτριας είναι για να γίνει έλεγχος και αξιολόγηση της φόρμουλας που χρησιμοποιεί η Αρχή Ηλεκτρισμού για το καύσιμο υλικό».

«Είναι σαφή τα δεδομένα όπως παρουσιάζονται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίδοντας αυτή την εντολή θέλει να αξιολογήσει μια από τις βασικές παραμέτρους της όλης διαδικασίας», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης.