Θα απαντήσετε κύριε Σόιμπλε;

Οι έντονες πολιτικές αντιδράσεις  στην Κύπρο, έχουν ήδη φτάσει στα αυτιά του υπουργού Οικονομικών  της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και προκαλούν ανησυχία γιατί  εκτιμάται ότι το ενδεχόμενο αύξησης του εταιρικού φόρου στην Κύπρο, όπως ουσιαστικά ζήτησε ο κ. Σόιμπλε, ίσως οδηγήσει σε μεθοδεύσεις επιβολής πιο σκληρών και επαχθών όρων στη δανειακή σύμβαση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη απαντήσει.

Το ΔΗ.ΚΟ. επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει για κανένα λόγο να αποδεχθεί να μπει σε διαπραγμάτευση για την αύξηση του εταιρικού φόρου. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι συνέπειες για την οικονομία θα είναι καταστροφικές.

Το ΕΥΡΩΚΟ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι  «οι δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών επιβεβαιώνουν την πρόθεση ορισμένων ανταγωνιστών της Κύπρου να υποχρεώσουν την κυπριακή Κυβέρνηση να αυξήσει τον εταιρικό φόρο. Μια ενδεχόμενη αύξηση του εταιρικού φόρου, θα πλήξει καθοριστικά τον τομέα των Επιχειρήσεων Διεθνών Δραστηριοτήτων».

Check Also

Χριστοδουλίδης για παρακολουθήσεις: Νομική και ηθική υποχρέωση της πολιτείας να διερευνήσει τυχόν διασύνδεση της Κύπρου

Νομική και ηθική υποχρέωση της πολιτείας να διερευνήσει τυχόν διασύνδεση της Κύπρου, αναφέρει μεταξύ άλλων …

Πελεκάνος: Παρακολουθούμε τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας

Πελεκάνος: Παρακολουθούμε τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας Παρακολουθούμε τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας, …