Θανατηφόρα νέα μόδα! Τοποθετούν ένα πιστόλι αέρα στον πισινό ή μέσα τους και..!

Πρόκειται για ένα είδος παιχνιδιού που έχει μεγάλη απήχηση στην Ινδία και άλλες χώρες της Ασίας. Τοποθετούν πίσω και μέσα τους οι άνδρες, ένα πιστόλι πεπιεσμένου αέρα σαν αυτό που χρησιμοποιούν στα εργοστάσια και στα συνεργεία αυτοκινήτων και πατάνε τη σκανδάλη. Ο αέρας με τεράστια πίεση μπαίνει μέσα τους και όλοι αρχίζουν να γελούν από το τίναγμα του κάθε παίκτη.

Όμως τα πράγματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα αφού το κόλον δέχεται τεράστια και ξαφνική πίεση, με αποτέλεσμα να διαλύεται στην κυριολεξία. Ο κάθε παίκτης κινδυνεύει να πεθάνει.

Βέβαια πολλές φορές αυτό το παιχνίδι γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση του παίκτη θύματος. Τον πλησιάζουν από πίσω εκεί που εργάζεται στο εργοστάσιο ή το συνεργείο και με ταχύτητα ακουμπάνε στα οπίσθια του το λάστιχο του πιστολιού, πατάνε τη σκανδάλη και ο πεπιεσμένος αέρας εισβάλλει με ορμή μέσα του.

Στο τελευταίο περιστατικό που είχε θύμα έναν 30χρονο άνδρα από την Ινδία οι γιατροί του νοσοκομείου χρειάστηκε να αφαιρέσουν όλο το έντερο του που είχε καταστραφεί από τον «πρωκτικό καταιγισμό».

Σύμφωνα με έρευνα ιατρών που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό Journal of Medical Case Reports, ο πεπιεσμένος αέρας όταν μπει με ορμή σε στενό χώρο συμπεριφέρεται σαν στερεό υλικό. Είναι δηλαδή σαν να βάζουν μέσα στο έντερο τους με ορμή κάτι το στέρεο και όχι αέρα. Το τραύμα αυτό ονομάζεται barotravma και θα μπορούσε να υποστεί κάποιος το ίδιο εάν έβαζε το πιστόλι με τον πεπιεσμένο αέρα στο στόμα του. Τότε θα καταστρέφονταν οι πνεύμονες του