Θέματα παιδείας και πολιτισμού συζήτησαν Κενεβέζος-Καρογιάν

Εθιμοτυπική συνάντηση για θέματα παιδείας και πολιτισμού, παράλληλα με ενημέρωση για σειρά ζητημάτων, είχαν ο νέος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.

Ο υπουργός  δεσμεύτηκε για ουσιαστική συνεργασία με το ΔΗΚΟ και δήλωσε ότι θα πρέπει  να τηρηθεί το πρόγραμμα διακυβέρνησης και να επιλεχθούν οι τομείς προτεραιότητας  «διότι ο κόσμος περιμένει από μας σε μια πολύ δύσκολη πολιτική οικονομική συγκυρία, να δώσουμε λύσεις και απαντήσεις στα δύσκολα ζητήματα. Είναι η ώρα των αποφάσεων. Θα ήθελα να πω ότι διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλά ανοικτά κεφάλαια, τα οποία θα πρέπει να κλείσουν με λήψεις αποφάσεων που αποτελεί μέρος ουσιαστικό της απόφασης μου για τα ζητήματα διαχείρισης του Υπουργείου».

Ο  Μάριος Καρογιάν  επεσήμανε ότι συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν με γοργούς ρυθμούς , αλλά και οι προγραμματικές θέσεεις που είχαν θέσει προεκλογικά.

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι ο Κυριάκος Κενεβέζος μέσα από τις γνώσεις που έχει και την εμπειρία, αλλά και μέσα από την τροπή του προς μεταρρυθμίσεις, αλλά και τομές και μέσα από ένα διάλογο που είμαι βέβαιος άρχισε με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς θα βρει εκείνη τη χρυσή τομή, έτσι που η παιδεία μας να κάνει τα απαραίτητα βήματα προς τη νέα εποχή».