Η Pfizer θα χαρίσει όλα τα κέρδη από τη Ρωσία στις προσπάθειες αρωγής της Ουκρανίας

Στις προσπάθειες αρωγής της Ουκρανίας θα δωρίσει η Pfizer όλα τα κέρδη από τη θυγατρική που διαθέτει στη Ρωσία, στην οποία θα παρέχει μόνον ανθρωπιστική προμήθεια φαρμάκων, ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της αλλαγής πολιτικής που εφαρμόζουν δεκάδες πολυεθνικές, που τροποποιούν ή διακόπτουν τους δεσμούς τους με τη Μόσχα λόγω της εισβολής.

Τα φάρμακα εξαιρούνται από τις διεθνείς κυρώσεις. Η Pfizer ανέφερε ότι εξέτασε το ενδεχόμενο να τερματίσει οικειοθελώς την παράδοση φαρμάκων. Ωστόσο αποφάσισε να μην προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση, καθώς θα οδηγούσε σε ταλαιπωρία και θα έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Στοπ στις κλινικές δοκιμές και στις προγραμματισμένες επενδύσεις

Ο φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι η παράδοση των φαρμάκων δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει κανονικά τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στη Ρωσία. Ειδικότερα αποφάσισε ότι δεν θα ξεκινήσει νέες κλινικές δοκιμές στη χώρα, ούτε θα στρατολογήσει νέους ασθενείς για τις υπάρχουσες.

Η Pfizer, που δεν διαθέτει εργοστάσια παραγωγής στη Ρωσία αποφάσισε ότι θα σταματήσει όλες τις προγραμματισμένες επενδύσεις με τοπικούς προμηθευτές για την ανάπτυξη παραγωγικής ικανότητας στη χώρα.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν για να διασφαλίσουν ότι «κάθε δολάριο κέρδους από τη Ρωσία θα ενδυναμώσει την Ουκρανία και το λαό της», καθώς όπως αναφέρει η φαρμακευτική, υπερασπίζονται τους εαυτούς τους από απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση.