Η Microsoft κατηγορεί την Google για σαμποτάζ του youtube στα smartphones της..

Όπως είναι λογικό, η Microsoft θέλει οι κάτοχοι Windows Phone συσκευών να απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία παρακολούθησης video στο YouTube, κάτι που όπως ισχυρίζεται, η Google κάνει το παν για να αποτρέψει.

Πράγματι, η εφαρμογή YouTube της Google διατίθεται αυτή τη στιγμή μόνο για Android και iOS συσκευές, τοποθετώντας έτσι το τρίτο μεγαλύτερο mobile OS στο περιθώριο. Αντί αυτής, οι χρήστες Windows Phone έχουν πρόσβαση στην αντίστοιχη εφαρμογή της Microsoft, η οποία ουσιαστικά αποτελεί link στο mobile YouTube και στερείται των περισσότερων λειτουργιών (κατηγορίες, αγαπημένα, αξιολογήσεις κ.ο.κ.) που περιλαμβάνει η επίσημη έκδοση.

Με σχετικό post στο blog της, η Microsoft δε δίστασε να κατηγορήσει τη Google για χρήση μονοπωλιακών πρακτικών και σκόπιμο σαμποτάζ:

“Η εταιρεία μας έχει επικοινωνήσει πολλάκις τα τελευταία 2 χρόνια με το προσωπικό του YouTube για την επίλυση του ζητήματος. Όπως θα περίμενε κανείς, η Google θα έπρεπε να επιζητά την καλύτερη δυνατή εμπειρία για όλους τους χρήστες της υπηρεσίας ανεξαρτήτως της συσκευής που χρησιμοποιούν.

Ωστόσο, τον τελευταίο μήνα πληροφορηθήκαμε ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας έχουν απαγορεύσει τη δημιουργία μιας αξιοπρεπούς εφαρμογής YouTube για συσκευές Windows Phone. Αν η εταιρεία δεν αποφασίσει να συμμορφωθεί στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία μέσα στο 2013 θα της το επιβάλουν οι αρμόδιοι φορείς.”