Η easyJet αγοράζει 135 αεροσκάφη !!!

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet ανακοίνωσε χθες την επίτευξη συμφωνίας για αγορά 135 επιβατικών αεροσκαφών Airbus A320 «μονού διαδρόμου» συμπεριλαμβανομένων και 100 αεροσκαφών νέας γενιάς συνολικής αξίας 8,9 δις. ευρώ.

Η EasyJet με ανακοίνωση της που εξέδωσε κατά τη διάρκεια του Paris Air Show όπου η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Airbus ανταγωνίζεται την αμερικανική αντίπαλό της Boeing στην εξασφάλιση παραγγελιών, αναφέρει ότι έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα να αγοράσει επιπλέον 100 αεροσκάφη τύπου A320neo.

«Είμαι ενθουσιασμένος που η easyJet είναι σε θέση σήμερα να ανακοινώσει τα σχέδια για το στόλο της», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Carolyn McCall.

Όπως είπε, όλες οι εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών έδωσαν σκληρή μάχη για να κλείσουν μια συμφωνία με την easyJet , προσθέτοντας ότι τόσο η Airbus όσο και η Boeing «μας πρόσφεραν νέας γενιάς αεροσκάφη που ικανοποιούν τις απαιτήσεις μας και προσφέρουν σε μεγάλο βαθμό βελτιωμένη αποδοτικότητα καυσίμων».

“Τελικώς, η Airbus μας πρόσφερε την καλύτερη συμφωνία», σημείωσε.

Η EasyJet θα αποκτήσει 35 τρέχουσας γενιάς αεροσκάφη τύπου Α320 μεταξύ 2015 και 2017 στο πλαίσιο υφιστάμενης συμφωνίας, και 100 αεροσκάφη νέας γενιάς τύπου A320neo μεταξύ 2017 και 2022 στο πλαίσιο νέας συμφωνίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα 85 από τα 135 αεροσκάφη που έχουν παραγγελθεί θα χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση παλαιών επιβατικών αεροσκαφών.

Η συμφωνία χρειάζεται την έγκριση των μετόχων της easyJet, συμπεριλαμβανομένου και του μεγαλύτερου μετόχου και ιδρυτή της εταιρείας Στέλιου Χατζηιωάννου – ο οποίος εναντιώθηκε σθεναρά στην πρόθεση της εταιρείας για την αγορά νέων αεροσκαφών.

Ο κ. Χατζηιωάννου, ή απλά Στέλιος όπως είναι ευρέως γνωστός και η οικογένειά του κατέχουν σήμερα σχεδόν το 37% της easyJet.