Η cdbbank προχωρεί σε αναδιάρθρωση

Σε σημαντικές αναδιαρθρώσεις προχωρεί η cdbbank, με σκοπό να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις νέες προκλήσεις στην Κυπριακή οικονομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η cdbbank προβαίνει στην ενίσχυση των κεφαλαίων της, ενώ ταυτόχρονα, έχει προχωρήσει σε αποφασιστικά μέτρα για συγκράτηση του λειτουργικού κόστους του οργανισμού ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει ακόμα πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις της εποχής.

Στα πλαίσια αυτά, αναφέρεται, η Τράπεζα έχει ήδη προωθήσει Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης το οποίο αξιοποίησε σεβαστός αριθμός υπαλλήλων της, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος προσωπικού. Η Τράπεζα προτίθεται επίσης να μειώσει περαιτέρω το λειτουργικό κόστος της και με άλλες εξοικονομήσεις πόρων, περιλαμβανομένης και της συγκράτησης του μισθολογίου.

“Οι πρωτοβουλίες αυτές, που πραγματοποιούνται από τη cdbbank στο πλαίσιο της στρατηγικής της κατεύθυνσης για ουσιαστική αναδόμηση και αναδιάρθρωση, καθιστούν την Τράπεζα πιο ευέλικτη και αποδοτική, ώστε να συνεχίσει να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά μέσα στα νέα, δραστικά διαμορφωμένα δεδομένα της αγοράς. Ως αποτέλεσμα, αυξάνονται σημαντικά οι δυνατότητες της Τράπεζας για να ανταποκριθεί στο ρόλο και στην αποστολή της στην κυπριακή οικονομία”, καταλήγει η ανακοίνωση.