Η Cathay Pacific κατασκεύασε την πρώτη μπύρα για κατανάλωση στον ..αέρα

Μπύρα Betsy, η πρώτη μπύρα που κατασκευάστηκε ειδικά για κατανάλωση στον … αέρα.

Η μπύρα είναι δημιούργημα της αεροπορικής εταιρείας Cathay Pacific, έδρα το Χονγκ Κονγκ, σε συνεργασία με το McCann Worldgroup.

Είναι γνωστόν ότι σε πολύ μεγάλα υψόμετρα, η  αίσθηση της γεύσης και η όσφρηση μειώνονται και οι αεροπορικές εταιρείες προφανώς το λαμβάνουν υπόψη τους όταν προετοιμάζουν το μενού τους. Κανείς όμως μέχρι τώρα δεν είχε εξετάσει το ζήτημα αυτό σχετικά με την γεύση της μπύρας.

Ωστόσο, η Cathay Pacific, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μια μπύρα παρασκευάζεται ειδικά για κατανάλωση στα 35.000 πόδια!

Τα συστατικά της είναι λυκίσκος «fuggle», μέλι από το Χονγκ Κονγκ αλλά και εξωτικά φρούτα «longan», που την κάνουν ιδιαίτερα γευστική σε μεγάλο ύψος.

«Γνωρίζουμε ότι στους αιθέρες οι αισθήσεις αλλάζουν αλλά κανείς δεν έχει ποτέ προσπαθήσει να βελτιώσει τη γεύση της μπύρας σε μεγάλο υψόμετρο. Η γεύση και η όσφρηση ενός επιβάτη μειώνεται κατά 30% και έτσι οι σεφ πειραματίζονται με διάφορα βότανα και μπαχαρικά για να ενισχύσουν τη γεύση των τροφίμων που καταναλώνονται στις πτήσεις. Γιατί να μην ισχύει αυτό και στην μπύρα”, αναφέρει ο υπεύθυνος.

Η μπύρα αυτή αφήνει μια μοναδική αίσθηση στο στόμα, λόγω της αυξημένης ενανθράκωσης κατά 10% από ό,τι για μια κανονική μπύρα. Τα υψηλότερα επίπεδα του CO2 είναι γνωστό ότι διεγείρουν τους υποδοχείς της γεύσης στη γλώσσα, αυξάνοντας τη γεύση στα 35.000 πόδια.