Η Alfa Romeo «Quadrifoglio Verde» συμπληρώνει 90 χρόνια παρουσίας

Η 90η επέτειος του «Quadrifoglio Verde» (πράσινο τετράφυλλο τριφύλλι), του θρυλικού συμβόλου σε μερικά από τα πιο σπορ μοντέλα της Alfa Romeo, γιορτάζεται φέτος.

Η προέλευση αυτού του συμβόλου έχει χαθεί στον μύθο, αλλά είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί η σύνδεσή του με τη σημαία που ανέμιζε στα αεροπλάνα της «10ης Μοίρας Βομβαρδισμού Caproni» στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα, το Quadrifoglio είναι μέρος της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και την ίδια στιγμή παραμένει το σύμβολο της φιλοσοφίας της Alfa Romeo.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Alfa Romeo που κοσμήθηκε με το Quadrifoglio Verde ήταν η «RL» του Ούγκο Σιβότσι. Με αυτό κέρδισε το 14ο Targa Florio το 1923. Από τότε, όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της μάρκας είχαν αυτό το έμβλημα. Το ίδιο έμβλημα χαρακτήριζε ορισμένες Alfa Romeo παραγωγής από το 1960 και μετά.

Οι «Quadrifoglio Verde» εκδόσεις της MiTo και της Giulietta έχουν καταλάβει μια θέση στην παράδοση των καλύτερων Alfa Romeo. Ειδικότερα, η Giulietta των 235 ίππων «Quadrifoglio Verde» έχει τις υψηλότερες επιδόσεις της σειράς και ένα σπορ στήσιμο. Η 1.4 170 HP MiTo «Quadrifoglio Verde» MultiAir Turbo αποδίδει 124 ίππους/λίτρο, από τις υψηλότερες στην κατηγορία της.

Η νέα MiTo SBK Limited Edition διακρίνεται από τις πλαϊνές ποδιές στο πίσω σπόιλερ, καθώς και από τις κόκκινες δαγκάνες φρένων Brembo πίσω από τις ζάντες αλουμινίου 18″. Υιοθετεί τον πιο ισχυρό κινητήρα της σειράς, 1.4 MultiAir Turbo 170 ίππων, με επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 7 δευτερόλεπτα.
Οι εκδόσεις SBK θα είναι σύντομα διαθέσιμες στην ελληνική αγορά με τους κινητήρες 0.9 Twinair Turbo 105 ίππων και 1.3 JTDM-2 Turbo 85 ίππων.