Η ώρα της δικαιοσύνης για το «τέρας» του Ρεθύμνου

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά κάθεται σήμερα ο 48χρονος Νίκος Σειραγάκης, ο γυμναστής που με τις πράξεις του σόκαρε το πανελλήνιο και έκανε το Ρέθυμνο να χάσει το ύπνο του.

Ο Νίκος Σειραγάκης συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου του 2011 όταν οι άνδρες της ασφάλειας Ρεθύμνου βρέθηκαν μπροστά σε μία εικόνα φρίκης με τον ίδιο να βρίσκεται σε σεξουαλικές περιπτύξεις με ανήλικους αθλητές. Από τότε βρίσκεται στις φυλακές της Τρίπολης, ενώ η οικογένειά του λίγο καιρό μετά τις τραγικές αποκαλύψεις έφυγε από την πόλη του Ρεθύμνου.

Οι πράξεις του 48χρονου εντοπίζονται στο χρονικό διάστημα από το 2006 μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2011, ενώ συνολικά στο βούλευμα προτείνονται κατηγορίες για ασέλγεια ή απόπειρα ασέλγειας του Σειραγάκη σε βάρος 53 ανηλίκων, ηλικίας από 12 έως και κάτω των 17 ετών, αλλά και κατηγορίες για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο γίνεται στον Πειραιά σε μία προσπάθεια να προστατευθούν και οι οικογένειες που βρέθηκαν πλεγμένες σε αυτή την αποτρόπαια ιστορία.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου από την πλευρά του δήλωσε ότι αναλαμβάνει τη δαπάνη για την εκπροσώπηση όλων των οικογενειών που επιθυμούν να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής και όρισε έξι δικηγόρους, οι οποίοι θα αναλάβουν την πολιτική αγωγή και ανάλογα με το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η δίκη θα παρίστανται εκ περιτροπής στη δικαστική αίθουσα.