Η Υπουργική επιτροπή ζήτησε διευκρινίσεις απο το δ.σ. των Κ.Α.

Διευκρινίσεις και διαφοροποιήσεις στο σενάριο για αναδιάρθρωση των Κυπριακών Αερογραμμών, που προβλέπει τη διατήρηση έξι αεροσκαφών και ενός εφεδρικού (6+1), ζήτησε από το Διοικητικό Συμβούλιο  της εταιρείας η εξ Υπουργών Επιτροπή της Κυβέρνησης, η οποία συζήτησε το απόγευμα διάφορα σενάρια για τη διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών  Σταύρος Σταύρου, μετά τη συνάντηση με την εξ υπουργών Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Τάσο Μητσόπουλο και την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Ο κ. Σταύρου επισήμανε ότι “όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι”, ενώ σε σχέση με τη συνάντηση του με την εξ Υπουργών Επιτροπή είπε ότι “μου ζήτησαν κάποιες διευκρινίσεις και κάποιες διαφοροποιήσεις στο σενάριο 6+1, τις οποίες θα δουλέψουμε το Σαββατοκύριακο και θα τις δώσουμε την ερχόμενη Δευτέρα”.
“Από εκεί και πέρα θα το μελετήσουν και θα πάρουν τις αποφάσεις τους”, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος των ΚΑ εξήγησε ότι αυτό που του ζητήθηκε από τους Υπουργούς αφορά “διευκρινίσεις και διαφοροποιήσεις πάνω στους αριθμούς του προσωπικού, στα δρομολόγια και άλλα.

Ανέφερε επίσης ότι όλα τα σενάρια αφορούν συνδυασμούς του σχεδίου αναδιάρθρωσης που είχε εκπονήσει για τις ΚΑ το Νοέμβριο του 2012 ο οίκος Air France/KLM Consulting.

Σε σχέση με το ποσό που θα χρειαστεί, ο κ. Σταύρου είπε ότι το ποσό για την αναδιάρθρωση της εταιρείας θα κυμαίνεται στα ίδια πλαίσια που αναφέρεται το σχέδιο που εκπόνησε η Air France/KLM Consulting.