Η υπεράσπιση ζητά τον Χριστόφια ενώπιον του Ανωτάτου

Στις 9 Ιανουαρίου η ολομέλεια  του Ανωτάτου Δικαστηρίου,  θα απαντήσει στο αίτημα της υπεράσπισης, του πρώην διοικητή της ΕΜΑΚ, Ανδρέα Λοϊζίδη, προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του, ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, αναμένεται να κληθεί, για να τοποθετηθεί, για 2 σημεία, στα οποία αναφέρθηκε, στο πλαίσιο της εκπομπής του ΣΙΓΜΑ “60 λεπτά” , η οποία προβλήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου.

Η υπεράσπιση ανέφερε ότι, ο τέως πρόεδρος, τοποθετήθηκε σε σημείο καίριο, για την υπεράσπιση του καταδικασθέντα πρώην διοικητή της ΕΜΑΚ Ανδρέα Λοϊζίδη.

Συγκεκριμένα το αίτημα του συνήγορου υπεράσπισης, κ. Θανάση Κορφιώτη, εστάζει  στις αναφορές του τέως προέδρου, ότι ο τότε διευθυντής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου Γιώργος Γεωργιάδης και ο τότε Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, διαχρονικά τον διαβεβαίωναν ότι ο συγκεκριμένος τύπος πυρίτιδας, δεν εκρήγνυται. Σύμφωνα πάντα με τον κύριο Κορφιώτη, ο Δημητρης Χριστόφιας, ανέφερε επίσης στον Χρύσανθο Τσουρούλλη ότι ο Πέτρος Τσαλικίδης, ακόμη και την ημέρα που σημειώθηκε η φονική έκρηξη, υποστήριζε ότι η πυρίτιδα καίγεται αλλά δεν εκρήγνυτε.

Επίσης, στις 9 Ιανουαρίου, αναμένεται να εξεταστεί ακόμη ένα σημείο το οποίο έθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης. Ο κ. Θανάσης Κορφιώτης υποστήριξε ότι, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας του Κακουργιοδικείου, στο σημείο της φονικής έκρηξης, στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης, μέλη των οικογενειών των θυμάτων, είχαν συνομιλίες, πράγμα που μπορεί να εκληφθεί ως υπόδειξη ή μαρτυρία με μέλη του κακουργιοδικείου.

Η ημερομηνία, ορίστηκε στο πλαίσιο συνεδρίας της ολομέλειας του Ανωτάτου σήμερα το πρωί, όπου επίσης αποφασίστηκε, ότι στις 2, 3 και 4 Απριλίου θα εξεταστούν οι εφέσεις, οι οποίες έχουν ήδη κατατεθεί.