Η Τρόικα θέτει τρεις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 5ης δόσης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τρόικα θέτει τρεις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 5ης δόσης. Οι προυποθέσεις αυτές είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ψήφιση των κανονισμών του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, η ψήφιση του νόμου για τη σύνθεση της Αρχής Εξυγίανσης και η αποστολή αναφοράς μέχρι το τέλος Μαϊου στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τις ενέργειες που έχουν γίνει το τελευταίο εξάμηνο στην αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας αύριο στις 09:00 στο Υπουργείο Οικονομικών όπου θα συζητήσουν τις προϋποθέσεις αλλά και το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου τόσο για τα δημοσιονομικά και τις μεταρρυθμίσεις, όσο και για τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Παρούσα θα είναι και η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Χρυστάλλα Γιωργκάτζη.

Αύριο αναμένται να ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση του μνημονίου κατά την συνάντηση των διεθνών δανειστών με τον ΥΠΟΙΚ, ο οποίος επιστρέφει αργά απόψε από τη Βαρσοβία, όπου συμμετείχε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, στις 15.00, σήμερα το απόγευμα η κ. Γιωρκάτζη θα έχει συνάντηση στην Κεντρική Τράπεζα με τους επικεφαλής της Τρόικας για να συζητήσουν το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.