Η τρολ εμφάνιση του Έλον Μασκ στο Saturday Night Live «βούλιαξε» το Dogecoin

Διορθωτικά κινείται σήμερα το κρυπτονόμισμα Dogecoin –έπειτα από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία βρέθηκε το Σάββατο- στον απόηχο της« τρολ» εμφάνισης του Έλον Μασκ στην εκπομπή Saturday Night Live, κατά τη διάρκεια της οποίας χαρακτήρισε αστειευόμενος το κρυπτονόμισμα ως «φασαρία».

Ο ιδρυτής της Tesla εμφανίστηκε στην εκπομπή Saturday Night Live ντυμένος με ένα παπιγιόν και με χιουμοριστική διάθεση.

Το τέταρτο μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση έφτασε στο ρεκόρ των 73 σεντς το Σάββατο, πριν βουλιάξει στα 51,4 σεντ κατά τη διάρκεια του show.

Μειώθηκε κατά 23% τις τελευταίες 24 ώρες στα 55,6 σεντς στις 12:56 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τις τιμές από το CoinGecko.

Ο Μασκ, ο οποίος ανέφερε ότι έινα ο πρώτος οικοδεσπότης του show με σύνδρομο Άσπεργκερ, ρωτήθηκε επανειλημμένα τι είναι το Dogecoin. Αφού έδωσε αρκετές πληροφορίες για το κρυπτονόμισμα αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ειδικού, δήλωσε ότι το Dogecoin είναι μία «φασαρία».

Ο 49χρονος ιδρυτής της Tesla είναι δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία ύψους 183,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Είχε συμβάλει στο ράλι του Dogecoin με tweets που ανήρτησε την Παρασκευή και το Σάββατο.
To Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο το 2013 έχει καταγράψει άνοδο πάνω από 20.000% σε διάστημα 6 μηνών.

Ο Musk ήταν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές μαζί με τους Mark Cuban, Snoop Dogg και Gene Simmons.
Traders Dogecoin σε όλο τον κόσμο διοργάνωσαν συγκενττώσεις και πάρτι προκειμένου να παρακολουθήσουν το χθεσινό επεισόδιο «SNL».

Το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, υποχώρησε περισσότερο από 1% στα περίπου $58.000 περίπου κατά τη διάρκεια του show.

Την ίδια ώρα το ethereum πραγματοποιεί νέο ημερήσιο ράλι 11% στα 3.900 δολάρια (3.200 ευρώ).