Η ΣΥΝΥΚΑ λέει όχι στο σχέδιο της κυβέρνησης για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Η Κυβέρνηση πήρε το πρώτο όχι στην πρόταση για τις Κυπριακές Αερογραμμές, από την ΣΥΝΥΚΑ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΣΥΝΥΚΑ, η Γενική Γραμματεία της συντεχνίας, παρουσία και της ηγεσίας της Ο.Η.Ο. – Σ.Ε.Κ, η οποία συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, αξιολόγησε την απόφαση του κράτους για στήριξη των Κυπριακών Αερογραμμών και διαπίστωσε ότι η πρόταση ως έχει δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εργαζόμενους στις Κυπριακές Αερογραμμές και χρήζει σημαντικών βελτιώσεων.

«Η ΣΥΝ.Υ.Κ.Α. σε συνεννόηση με τη ΣΕΚ και το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, θα αξιοποιήσει κάθε ώρα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για διασφάλιση της λειτουργίας του Εθνικού Αερομεταφορέα», αναφέρει.

Η Συντεχνία θεωρεί πως θέματα όπως η διασφάλιση του Ταμείου Προνοίας, οι αποζημιώσεις και οι οριζόντιες περικοπές μισθών, κρίνονται ως ιδιαίτερης σημασίας ώστε να επιλυθούν με τη μορφή τελεσιγράφου.

«Γι’ αυτό η ηγεσία της ΣΕΚ», προστίθεται στην ανακοίνωση, «σε σημερινή συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έθεσε το όλο θέμα προκειμένου στα πλαίσια του θεσμοθετημένου διαλόγου, να καθοριστούν συναντήσεις στις αμέσως επόμενες ώρες με την εξ’ Υπουργών επιτροπή».

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη δεινή  οικονομική κατάσταση του κράτους αλλά και την πικρία και αγανάκτηση των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές, οι οποίοι διαπιστώνουν τον κίνδυνο απώλειας των Ταμείων Προνοίας τους και της απώλειας των θέσεων εργασίας τους», αναφέρει η ΣΥΝΥΚΑ και καλεί τέλος τους εργαζομένους, τις κρίσιμες αυτές ώρες, σε ενότητα.