Η ΣΚΤ καλεί τα μέλη της να αγνοήσουν τα SMS περί κουρέματος

Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα καλεί τα μέλη και τους πελάτες της όπως αγνοούν το περιεχόμενο των διαφόρων μηνυμάτων SMS που αποστέλλονται και κάνουν λόγο για κούρεμα στις καταθέσεις στα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα αναφέρει πως «είναι φανερό πλέον πως το περιεχόμενό τους έχει ως στόχο τον κλονισμό της εμπιστοσύνης του λαού προς το Συνεργατικό Κίνημα και την πρόκληση πανικού».

Αναφέρει πως ήδη έχει προχωρήσει σε καταγγελία συγκεκριμένων περιπτώσεων στην Αστυνομία, ενώ θεωρεί πως οι ψίθυροι, οι φήμες και τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι «κακόβουλα και στοχευμένα» και είναι αυτονόητο πλέον σε τι αποσκοπούν.

«Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ΣΠΙ είναι πλήρως εξασφαλισμένη με βάση τα όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο Συναντίληψης που συμφωνήθηκε μεταξύ της Κυπριακής Κυβέρνησης και της Τρόικα», γράφει η ανακοίνωση.

Προσθέτει πως «ο Συνεργατισμός συμπεριφέρεται με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα που επιβάλλουν οι σημερινές συνθήκες και ανέμενε από όλους και από τον καθ’ ένα ξεχωριστά, την ανάλογη συμπεριφορά».