Η ρωσική αστυνομία σκότωσε ένοπλο που είχε ανοίξει πυρ κατά νηπιαγωγείου

Επιδρομή σε διαμέρισμα πραγματοποίησε η ρωσική αστυνομία και σκότωσε έναν άνδρα, ο οποίος είχε ανοίξει προηγουμένως πυρ κατά ενός νηπιαγωγείου. Προκάλεσε θραύση ενός τζαμιού στο γυμναστήριο στο οποίο έπαιζαν τα παιδιά και τον τραυματισμό μιας νηπιαγωγού από τα θραύσματα του τζαμιού, την ώρα που προσπαθούσε να βγάλει τα παιδιά από την αίθουσα.

Ο 52χρονος άνδρας, πυροβόλησε αρκετές φορές με κυνηγετική καραμπίνα από ένα παράθυρο του διαμερίσματός του στην πόλη Σάλαβατ, στην περιοχή Μπασκορτοστάν, η οποία βρίσκεται 1.500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Η αστυνομία περικύκλωσε το σπίτι του ενόπλου αλλά αυτός αρνήθηκε να παραδοθεί και άνοιξε πυρ κατά της αστυνομίας όταν αυτή έκανε επιδρομή στο διαμέρισμά του.Ο δράστης σκοτώθηκε κατά την ανταπόδοση των πυρών από την αστυνομία.

Στις 7 Νοεμβρίου ένας 30χρονος δικηγόρος πυροβόλησε και σκότωσε πέντε συναδέλφους του στην φαρμακευτική εταιρεία που εργαζόταν στην Μόσχα ενώ, όπως φαίνεται, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης μετά την εγκατάλειψή του από την σύντροφό του.

Η πώληση όπλων είναι παράνομη στην Ρωσία και το περιστατικό αυτό του Νοεμβρίου ώθησε το υπουργείο Εσωτερικών να εξετάσει την σκλήρυνση της υπάρχουσας νομοθεσίας περί οπλοκατοχής. Οι κυνηγετικές καραμπίνες επιτρέπονται μόνον με άδεια.