Η Πύλη της«ταλαιπωρίας» κόστισε στον φορολογούμενο €300,000…

Η «Πύλη Εμβολιασμού» κόστισε στον φορολογούμενο €300,000…

Μάλιστα κύριοι. Αυτή η Πύλη που άφησε εκτεθειμένους χιλιάδες πολίτες που προσπαθούσαν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολαιστούν κόστισε στον φορολογούμενο πολίτη €300,000…

Η Ελεγκτική Υπηρεσία προχωρά άμεσα σε αυτεπάγγελτη έρευνα αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας και την εκτέλεση της σχετικής σύμβασης από την ανάδοχη εταιρεία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η  έρευνα αυτή  θα διαπιστώσει μετά τη σωρεία παραπόνων που έχουν υποβληθεί, κατά πόσο το σύστημα λειτουργεί σωστά και αν η σύμβαση την οποία πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης εκτελείται με σωστό τρόπο.

Ήδη από τις 20 Απριλίου, έχουν ζητήσει στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Καινοτομίας , ώστε να γίνει ένας έλεγχος τύπου IT Audit.

Τα στοιχεία βέβαια δεν έχουν ακόμα αποσταλεί στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Είναι όμως άξιον απορίας, να σπαταλήσει η Κυπριακή Δημοκρατία ένα τεράστιο ποσό σε μία Πύλη, όλο προχειρότητες.

Μία πύλη η οποία αντί να διευκολύνει και να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, το καθυστερεί με τα προβλήματα να είναι σχεδόν καθημερινά.

Μια δουλεύει και μια πέφτει η Πύλη Εμβολιασμού που μας συστήθηκε στις 5 Ιανουαρίου.

Ο Υφυπουργός «Καινοτομίας», Κυριάκος Κόκκινος στις 4 Ιανουαρίου, 2021 δήλωνε ότι η «πύλη προσφέρει μία ολιστική προσέγγιση για τη βέλτιστη διαχείριση του προγράμματος εμβολιασμού».

Είναι πολύ εύκολο για κάποιον που γνωρίζει έστω και τα βασικά από τεχνολογία να καταλάβει πόση προχειρότητα υπάρχει σε αυτή τη Πύλη.

Αντί να διορθωθούν με ένα δυνατό σέρβερ να αντέχει τη μαζική είσοδο πολιτών για διευθέτηση ραντεβού, συνεχίζουν με τσαπατσουλιές να προσπαθούν να μας αποδείξουν, ότι το πρόβλημα διορθώθηκε.

Κύριε Κόκκινε, δεν είμαστε όλοι άσχετοι, γι αυτό ας μην παίζετε άλλο με τη νοημοσύνη μας.

Δεν  είναι δυνατόν να μπαίνει κάποιος δήθεν για να περιμένει σειρά για ραντεβού και μέχρι τις 9 να τα καταφέρει. Και βέβαια κάποιος ο οποίος είναι προγραμματιστής ή γνώστης, μπορεί εύκολα να προσπεράσει τη σειρά αναμονής του με πολύ απλό τρόπο χωρίς να διαπράξει κάτι παράνομο, γεγονός που αναδεικνύει και ζήτημα ανισότητας στην προσβασιμότητα των εμβολίων.

Η δικαιολογία ότι πολλοί άνθρωποι επιχειρούσαν να κλείσουν ραντεβού για το ίδιο πρόσωπο, δεν ευσταθεί νοουμένου ότι αυτό υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί με μια λογική που ονομάζεται access levels or sessions.

Είναι ολοφάνερο όπως βλέπετε στην εικόνα πιο κάτω, ότι αντί να αβαθμιστεί το όλο σύστημα, απλά αγοράστηκε ένα φθηνό widget που «μετρά»..

Είναι ντροπή κύριε Κόκκινε να παίζετε με τη νοημοσύνη μας και να παινεύεστε ότι κάνετε τη δουλειά σας άψογα…

Αν είχατε έστω και λίγη ευθιξία και τολομούσατε θα διευκολύνετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποβάλλοντας τη παραίτησή σας.