Η πτώση της τουρκικής λίρας έφερε πείνα στα κατεχόμενα

Η μεγάλη κατρακύλα της τουρκικής λίρας η οποία άρχισε εδώ  και μερικές εβδομάδες, έφερε μεγάλη οικονομική κρίση στα κατεχόμενα, όπου άρχιε να πέφτει μεγάλη πείνα.

Με τη κατακόρυφη πτώση της τουρκικής λίρας δεν μπορούν πλέον να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης από το εξωτερικό. Επίσης η κατρακύλα της λίρας έφερε αλυσιδωτές αυξήσεις σε βασικά αγαθά και ο κόσμος πλέον δεν μπορεί να αγοράσει τα απαραίτητα.

Το ψωμί, το γάλα, έχουν τώρα διπλάσιες τιμές όπως και οι τιμές στα καύσιμα ανεβαίνουν συνεχώς.

Δραματική είναι η αύξηση των τιμών και σε ορισμένα φάρμακα τα οποία τώρα πωλούνται σε τριπλάσια τιμή. Ειδκά τα εισαγόμενα φάρμακα έχουν τώρα πολύ τσουχτερές. Φθηνά είναι ακόμα τα προιόντα τα οποία παράγονται στη Τουρκία.

Ο “ψευδοπρωθυπουργός”  Τουφάν Ερχιουρμάν, κάνει λόγο για αισχροκέρδεια στα σουπερμαρκετ και καλεί τους πολίτες να προβαίνουν σε καταγγελίες.

όπως αναφέρου τ/κ εφημερίδες οι εκδρομικοί χώροι, όπου παραδοσιακά κατά τα μπαϊράμια ήταν γεμάτοι από κόσμο τώρα λόγω της κρίσης είναι άδειοι.

Πληρότητα όμως παρατηρείται στα ξενοδοχεία όπου όπως έχουμε αναφέρει έχουν τρέξει ήδη και αρκετοι ελληνοκύπριοι “πατριώτες” οι οποίοι είχαν προπληρώσει φθηνές διακοπές.

Τώρα η κίνηση στα οδοφράγματα είναι λιγοστή γιατί πλέον όλοι αυτοί που έτρεχαν να αγοράσουν φθηνά φάρμακα και καύσιμα από τα κατεχόμενα τώρα το σκέφτονται δύο φορές αφού οι τιμές έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί σε πολλές περιπτώσεις.

Άρα κατεχόμενα ΓΙΟΚ πλέον για τους “πατριώτες” μας…