Η πρώτη κυρία στον Ραδιομαραθώνιο Λονδίνου

«Ο Ραδιομαραθώνιος είναι μια μεγάλη γιορτή προσφοράς, αγάπης και ανθρωπιάς και να έχουμε κατά νου ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες μας θέλουν συνεχώς δίπλα τους»,  δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο η πρώτη κυρία της Κύπρου και πρόεδρος του Ιδρύματος του Ραδιομαραθωνίου  Άντρη Αναστασιάδη.

Απευθύνοντας το προσωπικό της μήνυμα, με την ευκαιρία της φετινής εκστρατείας του Ραδιομαραθωνίου, η κ. Αναστασιάδη σημείωσε πως «ό,τι ο καθένας από μας κάνει για τον εαυτό του το παίρνει μαζί του. Αυτά που κάνει για τους άλλους, όμως, μένουν. Γι’ αυτό να είμαστε γενναιόδωροι στις εισφορές μας που θα μένουν και θα μας καταξιώνουν σαν σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία μας».

Η κ. Αναστασιάδη, η οποία μιλούσε στη χοροεσπερίδα του παροικιακού Ραδιομαραθωνίου, είπε ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν από την ευθύνη και το καθήκον να συμπαρασταθούμε ενεργά  στους συνανθρώπους μας που πάσχουν και ειδικά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. «Η έκκλησή μου προς όλους , και στην Κύπρο και  στο Λονδίνο όπως και στην απανταχού ομογένεια, είναι να  δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο  της κοινωνίας μας, να δείξουμε ότι τα προβλήματα μάλλον  ενδυναμώνουν την αποφασιστικότητα μας να πορευθούμε μαζί με τα  παιδιά που προσβλέπουν στη στήριξη και την  αγάπη μας».

Επαίνεσε με θερμά λόγια το έργο που επιτελείται στα πλαίσια του παροικιακού Ραδιομαραθωνίου με σημαντικό αποτέλεσμα την ίδρυση και αποδοτική λειτουργία του κέντρου του οργανισμού και συνεχάρη τον Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής Αντώνη Γερολέμου και τα μέλη του σώματος.

Μίλησε  για το  γενικότερο δυναμισμό της παροικίας και την πλούσια δραστηριότητά της με ειδική θερμή αναφορά στο ρόλο του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Γρηγορίου, ο οποίος απουσιάζει  σε αποστολή του Πατριαρχείου στην Κρήτη. Σε χαιρετισμό του εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, ο Επίσκοπος Τροπαίου Αθανάσιος εξέφρασε τις ευχαριστίες και απηύθυνε τις ευχές της Eκκλησίας για το θεάρεστο αυτό έργο.

Ο Πρόεδρος του παροικιακού Ραδιομαραθωνίου Αντώνης Γερολέμου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του κέντρου, ευχαρίστησε τη διευθύντρια Άλισον Τοντζ και τα μέλη της Επιτροπής και είπε ότι η φετινή εκστρατεία γίνεται πιο δύσκολη λόγω της ανυπαρξίας της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κενό θα αναπληρωθεί από την πρόθυμη  ανταπόκριση της παροικίας.

Στην εκδήλωση, που έγινε στο ξενοδοχείο Marriot του κεντρικού Λονδίνου, παρευρέθησαν ο εκτελών καθήκοντα Υπάτου Αρμοστή Γιώργος Χριστοφίδης, ο Έλληνας Πρέσβης Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων Ανδρέας Παπαευριπίδης και άλλοι επίσημοι.