Η “ονειρούπολη” αύξησε τον τουρισμό της Δράμας

Συνεχίζεται για ένατη χρονιά, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, η διοργάνωση της Ονειρούπολης στη Δράμα, η οποία έχει ανεβάσει κατακόρυφα τα επίπεδα τουρισμού στην περιοχή, κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων Δράμας, Άγγελος Καλλίας μιλώντας στο ΑΠΕΞ-ΜΠΕ ανέφερε:

“Τα ξενοδοχεία εμφανίζουν πληρότητα της τάξης του 70% στην πόλη της Δράμας και 40% στις περιοχές γύρω απΆ αυτήν ιδιαίτερα κοντά στον ορεινό όγκο, σε ξενοδοχειακές μονάδες που βιώνουν πιο σκληρά την οικονομική κρίση, ενώ πλήττονται και από το αβέβαιο πλαίσιο που επικρατεί με τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου στο Φαλακρό” και συνέχισε λέγοντας:

“Η διοργάνωση της Ονειρούπολης και η κινητικότητα που υπάρχει αυτόν τον ένα μήνα, ουσιαστικά βοηθάει τους ξενοδόχους να ανταποκριθούν στα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεών τους ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να είναι βιώσιμες. Εμείς από την πλευρά μας παρέχουμε προσφορές για να κάνουμε πιο ελκυστικό το προϊόν μας, αλλά δυστυχώς δεν αρκεί αυτό το μικρό χρονικό διάστημα μέσα στο χειμώνα για να ανατραπεί το κλίμα. Οι τιμές αυτή την περίοδο στη Δράμα για ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό κυμαίνονται από 45 ¤ έως 75 ευρώ”.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι περισσότεροι είναι οι ξένοι λαοί που επισκέπτονται το χώρο παρά οι Έλληνες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είναι πολύ δύσκολο να ταξιδέψουν την περίοδο των γιορτών.