Η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για “Βαρύ πλήγμα στη δημοκρατία”

Για «βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία και τη Δημοκρατία» κάνει λόγο η ΟΛΜΕ αναφερόμενη στο κλείσιμο της ΕΡΤ και εκφράζει τη συμπαράσταση των 88.000 επιστρατευμένων καθηγητών στον αγώνα των εργαζομένων της δημόσιας τηλεόρασης.

«Μετά και την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών αλλά και των εργαζομένων στο μετρό και των ναυτεργατών φάνηκε πλέον καθαρά ο κατήφορος της κυβέρνησης που ‘’αποφασίζει και διατάσσει’’ με τα μνημόνια της βάρβαρης λιτότητας και με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταργώντας ουσιαστική τη Βουλή και το Σύνταγμα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δ.σ. της ΟΛΜΕ.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ακόμη ότι δεν θα επιτρέψει να λειτουργήσει αυτή τη φορά «ο κοινωνικός αυτοματισμός που θέλει να προκαλέσει η κυβέρνηση επικαλούμενη σπατάλες για τις οποίες η ίδια ευθύνεται – και όχι οι εργαζόμενοι».

«Τα δημόσια Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ανήκουν στο λαό, πληρώνονται από το λαό και πρέπει να τον υπηρετούν παρέχοντας ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία, πολιτισμό και επιμόρφωση, αντισταθμίζοντας έτσι την υποκουλτούρα και τη μαύρη πολιτική προπαγάνδα που ασκείται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και όλου του λαού. Να υπερασπιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ την ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και τα εργασιακά δικαιώματα», καταλήγει η ανακοίνωση.