Η νέα «μόδα» των πλουσιόπαιδων οδηγεί τα τσιτάχ σε εξαφάνιση (PHOTOS)

Η νέα «μόδα» των πλουσιόπαιδων οδηγεί τα τσιτάχ σε εξαφάνιση. Έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν με τις εξωφρενικές τάσεις της μόδας των γόνων εκατομμυριούχων κυρίως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η τελευταία τάση της μόδας λοιπόν για τα πλουσιόπαιδα είναι τα τσιτάχ ως κατοικίδια…

Είναι το χόμπι τους και το αναρτούν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

 

Από το 2016 οι επιστήμονες «φωνάζουν» πως τα τσιτάχ, οι περίφημοι γατόπαρδοι της Αφρικής, είναι, πλέον, είδος προς εξαφάνιση, καθώς ο πληθυσμός τους έχει φτάσει μόλις τις 7.500, αλλά κάποιοι δεν ακούν…

Και ενώ μέχρι πρόσφατα το «μοναδικό» πρόβλημα ήταν το λυσσαλέο κυνήγι τους, τώρα έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα δεινό για τα πανέμορφα αιλουροειδή.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Cheetah Conservation Fund (CCF), εκατοντάδες τσιτάχ διακινούνται λαθραία από τη Σομαλιλάνδη, το ανεξάρτητο κρατίδιο της Σομαλίας, στην Αραβική Χερσόνησο, προκειμένου να μετατραπούν σε κατοικίδια για ζάπλουτα πλουσιόπαιδα!

Κάθε τσιτάχ κοστίζει, περίπου, 10.000 δολάρια, με τους ιδιοκτήτες τους, μάλιστα, να τα επιδεικνύουν περήφανα στα social media!

Τα αιχμάλωτα ζώα, δε, φτάνουν τα 1.000 από τα συνολικά, όπως προαναφέραμε, 7.500 του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη, με την ιδρύτρια του CCF, τη βιολόγο Laurie Marker, να δηλώνει χαρακτηριστικά στο CNN: «Αν κάνεις τις πράξεις, τα μαθηματικά δείχνουν πως είναι ζήτημα δύο ετών να μην έχουμε πια τσιτάχ»!

Πολλά, μάλιστα, από τα τσιτάχ που διακινούνται στην Αραβική Χερσόνησο πεθαίνουν κατά τη μεταφορά τους εκεί, ενώ άλλα δεν βγάζουν καν τον πρώτο χρόνο σε κατάσταση αιχμαλωσίας!

Και το εξωφρενικό της όλης υπόθεσης είναι πως ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αρνήθηκε πως υπάρχουν τσιτάχ σε σπίτια ιδιωτών, τη στιγμή που στα social media κυκλοφορούν δεκάδες φωτογραφίες.