Η Μπιγιονσέ θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο στην τελετή ορκομωσίας του Μπάρακ Ομπάμα

Φίλη του ζεύγους Ομπάμα, λαμπερή, με ταλέντο και διάσημη…

Η Μπιγιονσέ είναι η εκλεκτή καλλιτέχνης που στις 21 Ιανουαρίου, ενώπιον εκατοντάδων Αμερικανών, θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο της Αμερικής, στην τελετή ορκομωσίας του Προέδρου.

Στη βάση του αμερικανικού Καπιτωλίου, μπροστά στο τεράστιο εθνικό πάρκο Νάσιοναλ Μολ, και πάνω σε  μια εντυπωσιακή σκηνή–ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα – η διάσημη τραγουδίστρια του R & B Μπιγιονσέ αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις, με τη συμμετοχή της μια από τις παλαιότερες αμερικανικές παραδόσεις, περιβαλλόμενη από όλους τους βουλευτές του έθνους.

Ο νεαρός Κέλι Κλάρκσον 30 ετών και ο Τζέιμς Τέιλορ 64 ετών θα τραγουδήσουν επίσης κατά τη διάρκεια της τελετής, διαδεχόμενοι την Αρίθα Φράνκλιν που συμμετείχε στην τελετή της ορκωμοσίας το 2009.

Η Μπιγιονσέ και ο σύζυγός της Τζεϊ-Z έθεσαν εαυτόν, φήμη και …πιστούς στην υπηρεσία του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας του 2012, καθώς ο Τζεϊ-Z είχε τραγουδήσει σε μια προεκλογική συγκέντρωση, ενώ και οι δύο είχαν διοργανώσει μια βραδιά στη Νέα Υόρκη για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Δημοκρατικό υποψήφιο.

Ο Κουβανός ποιητής Ρίτσαρντ Μπλάνκο, 44 ετών, θα διαβάσει ένα ποίημα κατά τη διάρκεια της τελετής, όπως ανακοίνωσε η συντονιστική επιτροπή, η οποία διευκρίνισε ότι θα είναι ο πρώτος ομοφυλόφιλος που θα το κάνει αυτό.

“Το γράψιμο του Ρίτσαρντ ταιριάζει θαυμάσια σε μια τελετή ανάληψης καθηκόντων που θα γιορτάσει τη δύναμη του αμερικανικού λαού και την ποικιλομορφία της χώρας μας”, αναφέρει ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.