Η Μπάγερν διέσυρε εκτός έδρας την Άρσεναλ με 5-1

Για 45 λεπτά η Νάπολι πίστευε χειροπιαστά στο θαύμα της ανατροπής κόντρα στην Ρεάλ (1-3 το πρώτο ματς) κι η Άρσεναλ έδειχνε ικανή να κάνει δύσκολη τη ζωή της Μπάγερν (1-5 το πρώτο ματς), καθώς αμφότερες προηγούνταν με 1-0.

Μόνο που τα όνειρα τους έσβησαν νωρίς με το τελικό σκορ και στα δύο ματς να είναι ακριβώς το ίδιο με τις πρώτες αναμετρήσεις. Νίκη με 3-1 για την Ρεάλ στον ιταλικό νότο, θρίαμβος για την Μπάγερν με 5-1 (!) στο Λονδίνο.

Οι Βαυαροί βρέθηκαν με αριθμητικό πλεονέκτημα στο 54′ (σωστό πέναλτι, λανθασμένη αποβολή από τον Σιδηρόπουλο) και διέσυραν τους “κανονιέρηδες” που γνώρισαν την χειρότερη εντός έδρας ήττα τους με τον Βενγκέρ πλέον να είναι σε πολύ δύσκολη θέση.

Στο “Σαν Πάολο” δυο κόρνερ κι ισάριθμες κεφαλιές του Ράμος στο 51′ και στο 57′ έφεραν τούμπα το ματς με τον Μοράτα να πετυχαίνει το 1-3 στο 90′

Νάπολι-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3: Έκανε του… κεφαλιού του ο Σέρχιο Ράμος!

Deja vu, προμνησία, επανάληψη για να το εμπεδώσουμε άπαντες; Ο Σέρχιο Ράμος πλέον κάνει πλάκα, δεν γίνεται αλλιώς. Τη στιγμή που η μπάλα έκαιγε για ακόμα μία φορά, εμφανίστηκε εκείνος και έσβησε τη φωτιά για την Ρεάλ, οδηγώντας την από το χεράκι στην ασφάλεια της πρόκρισης. Με το 1-0 υπέρ της Νάπολι, που πίεζε, ο πιο πιστός υπηρέτης της Βασίλισσας απογειώθηκε και με δύο δικές του κεφαλιές έστησε την ανατροπή, που τελικά σταμάτησε στο πέρασμα με 1-3 από το «Σαν Πάολο« και συνολικό σκορ πρόκρισης το εμφατικό 6-2.

Με το 3-1 του πρώτου αγώνα οι Ναπολιτάνοι μπήκανε με τρελή φούρια για να σκοράρουν. Η Ρεάλ δεν μπορούσε να αλλάξει πάσες και να απορροφήσει την πίεση. Δεχόταν σουτ, φάσεις και στο 24′ και το γκολ. Ο Μέρτενς πήρε την ασίστ του Χάμσικ, μπήκε από αριστερά, για να πλασάρει στην απέναντι γωνία και να φτάσει τα 17 τέρματα στα 16 τελευταία παιχνίδια. Η απάντηση ήρθε στην πρώτη φάση των φιλοξενούμενων, αλλά ο Κριστιάνο ενώ πέρασε και τον Ρέινα, σημάδεψε το δεξί δοκάρι (7 τα φετινά δοκάρια της ομάδας στη διοργάνωση).

Η Νάπολι συνέχισε ψηλά και στο 37′ ισοφάρισε τα δοκάρια με το πλασέ του Μέρτενς. Στην επανάληψη ωστόσο, οι Μαδριλένοι εμφανίστηκαν βελτιωμένοι. Δύο κόρνερ και ισάριθμες κεφαλιές τους Σέρχιο Ράμος (50′, 57′) οδήγησαν στην ανατροπή, καθώς ο Ισπανός αμυντικός έπιανε τα 10 φετινά γκολ και τα 68 με τη φανέλα της Ρεάλ συνολικά (όσα και ο Ρομπέρτο Κάρλος). Από εκεί και έπειτα όλα κατέρρευσαν για τους Παρτενοπέι, που στις καθυστερήσεις δέχτηκαν και τρίτο σε πλασέ του Μοράτα. Ο νεαρός επιθετικός μάλιστα ως πρώην Γιουβεντίνος πρόσταξε τους Ναπολιτάνους να σωπάσουν και τον αποδοκίμασαν έντονα.

Οι Μαδριλένοι λοιπόν που για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία τους πέτυχαν δύο σερί νίκες στην Ιταλία (Ρόμα, Νάπολι), συνεχίζουν στην προσπάθειά τους να γίνουν οι πρώτοι που θα κατακτήσουν το Champions League για δύο σερί σεζόν…
* Ο Σέρχιο Ράμος έχει 83 γκολ στην καριέρα του, τα 48 με κεφαλιές!

* Από τον περσινό πρώτο ημιτελικό με την Σίτι (0-0), η Ρεάλ σκοράρει σερί για 47 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, που είναι και το ρεκόρ της!

* Ο Μέρτενς έγινε ο πρώτος Βέλγος με πέντε γκολ σε μία σεζόν στο Champions League!

Νάπολι (Μαουρίτσο Σάρι): Ρέινα, ΡαούλΑλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Χισάι, Γκουλάμ, Ντιαβαρά, Αλαν (56′ Ρογκ), Χάμσικ (75′ Ζιελίνσκι), Καγιεχόν, Ινσίνιε (70′ Μίλικ), Μάρτενς
Ρεάλ Μαδρίτης (Ρεάλ Μαδρίτης): Κέιλορ Νάβας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (80′ Ισκο), Μπέιλ (68′ Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77′ Μοράτα).