Η μικροσκοπική Osmo action camera παντός καιρού είναι ο ανταγωνιστής της GoPro!

Πριν από μερικά χρόνια, η GoPro προσπάθησε να μπει στα προνομιακά χωράφια της DJI, στον χώρο των drones δηλαδή, μια κίνηση που δεν πήγε καθόλου καλά.

Το 2019 ήταν λοιπόν η σειρά της DJI να εισβάλει στην επικράτεια της GoPro, αυτή φρόντισε όμως να τα κάνει όλα σωστά. Για την DJI Osmo Action ο λόγος, που με τα 380 ευρώ της τιμής της αποτελεί μια ιδανική εναλλακτική ακόμα και στις καλύτερες GoPro, όπως η Hero7 Black (λίγο ακριβότερη στη χώρα μας).

Η Osmo Action παραμοιάζει εξάλλου με τη Hero7, έχει όμως μεγαλύτερη οθόνη αφής (16:9), αλλά και οθόνη 1,4 ιντσών στο μπροστινό μέρος, που παραείναι βολική σε πολλές καταστάσεις.

Όμοια με την GoPro, τραβά βίντεο 4K (60fps) και φωτογραφίες 12MP (σε φορμά JPG και RAW), υποστηρίζει Full HD βίντεο αργής κίνησης (1080p στα 240 fps) και λειτουργία λήψης HDR βίντεο (δυο χαρακτηριστικά που δεν έχουν οι GoPro) και είναι αδιάβροχη φυσικά ως τα 11 μέτρα, λίγο παραπάνω από τη Hero7.

Αυτό που έχει η Osmo στα θετικά της είναι η περίφημη τεχνολογία ψηφιακής σταθεροποίησης RockSteady, καθώς η DJI είναι ιδιαιτέρως γνωστή για την εμπειρία της στον χώρο των επαγγελματικών σταθεροποιητών εικόνας. Και είναι τόσο καλή και αποδοτική όσο και η αντίστοιχη τεχνολογία HyperSmooth της GoPro.

Τα συγκριτικά τεστ μιλούν για παραπλήσιες κάμερες με περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές. Κάτι που μετατρέπει αναμφίβολα την DJI Osmo Action σε μια καλή εναλλακτική για τις δραστηριότητες του φετινού καλοκαιριού…