Η μεταρρύθμιση στην Υγεία θα προχωρήσει

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι οι  «Οι αλλαγές στην Υγεία δεν γίνονται μόνο για οικονομικούς λόγους».

Αυτά έχει δηλώσει μιλώντας στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου με θέμα «Ελληνικές Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών», που οργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «βεβαίως, έπρεπε να σταματήσει η σπατάλη και πρέπει η χώρα να πάψει να παραλύει από τα ελλείμματα».

Σημείωσε ακόμη: «Είχαμε τις υψηλότερες δαπάνες στην Υγεία, ενώ οι πολίτες καλούνταν συνεχώς να βάζουν περισσότερο το χέρι στην τσέπη». Πρόσθεσε: «Έχουμε τα περισσότερα ιατρεία και όλοι πήγαιναν στα νοσοκομεία. Έχουμε πολλούς γιατρούς αλλά οι πολίτες περίμεναν μήνες για να επισκεφθούν έναν γιατρό. Έχουμε περισσότερες εξετάσεις σε μαγνητικές ακόμη και από τις ΗΠΑ». Συμπυκνώνοντας, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι υπήρχε, «ένα στρεβλό σύστημα, το οποίο χρειαζόταν σαρωτική μεταρρύθμιση» και σημείωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι και θα την κάνουμε».

«Η μεταρρύθμιση έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Δεν γίνεται γιατί μας το ζήτησε η τρόικα. Έπρεπε να το κάνουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «το ΕΣΥ, ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια, πρέπει επιτέλους να σταθεί στα πόδια του».