Ακόμα μια προοπτική στο σχεδιασμό της ενεργειακής στρατηγικής της Κύπρου (βίντεο)

Δήλωση της Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Σταυριάνας Κοφτερός για την Υπογραφή Συμφωνίας Συνεκμετάλλευσης με την Αίγυπτο

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει με ικανοποίηση την υπογραφή διμερών συμφωνιών μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού El-Bablawi. Ιδιαίτερα υπογραμμίζουμε τη σημασία της υπογραφής Συμφωνίας Συνεκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων που βρίσκονται εκατέρωθεν της μέσης γραμμής που θεμελιώνει τη συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα.

Με την υπογραφή της Συμφωνίας ανοίγεται ακόμα μια προοπτική στο σχεδιασμό της ενεργειακής στρατηγικής της Κύπρου.

Παράλληλα, εκφράζουμε πλήρη ικανοποίηση και για την υπογραφή της Αεροπορικής Συμφωνίας, του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του Αιγυπτιακού Νοσοκομείου για Παιδιά με Καρκίνο και τη Συνεργασία στην παροχή υπηρεσιών, έρευνας και εκπαίδευσης στους τομείς των Ιατρικών και Βιοϊατρικών Επιστημών.

Η Κύπρος ως κράτος-μέλος στο νοτιό-ανατολικότερο άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως πυλώνας σταθερότητας στη περιοχή, αξιοποιεί αυτή την ιδιότητα και τη γεωστρατηγική της θέση, ως γέφυρα συνεργασίας και ειρήνης, με όλα τα κράτη της περιοχής.

httpv://www.youtube.com/watch?v=3ZZApxArCUQ&feature=youtu.be