Η μεσολαβητική συνάντηση στο Υπ. Εργασίας για το Mega είχε ”Θετική κατάληξη”

“Θετική κατάληξη” φαίνεται ότι είχε η σημερινή μεσολαβητική συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ΓΓ της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Σάββας Τούλουπος, στη μεσολαβητική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, υπό την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, η διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού αποδέχθηκε να αναγνωρίσει το δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται ελεύθερα και συμφωνήθηκε ότι θα ακολουθείται ο κώδικας βιομηχανικών σχέσεων.

Ενόψει της μεσολαβητικής συνάντησης που συγκάλεσε η Υπουργός Εργασίας, οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ είχαν αναστείλει την προγραμματισθείσα για σήμερα πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), το οποίο υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται ελεύθερα και ανεμπόδιστα και τόνισε πως η παρεμπόδιση αυτού του δικαιώματος ισοδυναμεί με συρρίκνωση ή ακόμα και κατάργησή του.

Κάλεσε παράλληλα τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας όπως εκδώσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση την απόφασή τους σε σχέση με το αίτημα των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ για αναγνώρισή τους στον εργασιακό χώρο του τηλεοπτικού σταθμού Mega.