Η …μακριά νύχτα του Λαυρεντιάδη: Από τον Ευαγγελισμό, στο ψυχιατρείο,στον Ερυθρό και τελικά στις φυλακές Κορυδαλλού

Από τον Ευαγγελισμό όπου είχε μεταφερθεί με ενοχλήσεις στην καρδιά και  νοσηλευόταν φρουρούμενος …. στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών… στον Ερυθρό Σταυρό και, τελικά, το μεσημέρι,όπως όλα δείχνουν στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του.

Οι γιατροί στον Ευαγγελισμό έκριναν χθες το βράδυ ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν είχε λόγο υγείας για να παραμείνει στο νοσοκομείο. Μετά από αυτό, επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και έτσι τον μετέφεραν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο. Αλλά και εκεί οι γιατροί που τον εξέτασαν διαπίστωσαν ότι χαίρει άκρας ψυχικής υγείας.

Τη νύχτα παρέμεινε στον Ερυθρό Σταυρό και από εκεί θα μεταχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες στις φυλακές Κορυδαλλού.

Νέα στοιχεία που θα μπορούσαν να του εξασφαλίσουν τις συνθήκες ώστε να διαφύγει εκτός Ελλάδας, οδήγησαν τις ανακριτικές αρχές στην έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, κεντρικού προσώπου της υπόθεσης των επισφαλών δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ που χορήγησε η τράπεζα Proton Bank την περίοδο που ο επιχειρηματίας ήταν πρόεδρος της. Τα δάνεια αυτά, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, φέρονται να κατέληγαν σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που συνδέονταν με τον επιχειρηματία.

Στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια υποστήριξε ότι έχει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που καθιστά αναγκαία κατά καιρούς τη νοσηλεία του στο εξωτερικό και έκανε λόγο για «ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο πόρισμα ελέγχου που συντάχθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος» και «για κλασική περίπτωση δυσμενούς επιλεκτικής μεταχείρισης».

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα εξέδωσε εντάλματα σύλληψής για τους Αντώνη Αθανάσογλου, Τρύφωνα Κολλίντζα και Δημήτρη Σαραμαντή. Εντάλματα εκδόθηκαν ακόμη για τον στενό συνεργάτη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Πέτρο Κυριακίδη, ο όποιος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.  Και οι τέσσερις κρίθηκαν ως ύποπτοι φυγής από την ανακρίτρια. Στις αστυνομικές αρχές εμφανίστηκε η Σμαράγμα Λιαρμακοπούλου, πρώην μέλος της Proton Bank σε βάρος της οποίας επίσης είχε εκδοθεί ένταλμα.