Η Λαιμητόμος ζητά απαντήσεις, Πρόεδρε

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ:

Το 1960, με την ίδρυση της  Κυπριακής Δημοκρατίας με Πρόεδρο τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ’,   οι Άγγλοι μας παρέδωσαν και το μικρό  αεροδρόμιο Λευκωσίας. Η νέα Κυπριακή δημοκρατία  τότε, πήρε και την πλειοψηφία των μετοχών των Κυπριακών Αερογραμμών το οποίο κατείχε η British European Airways (BEA) και επέκτεινε το αεροδρόμιο και τα δρομολόγια της και μεγάλωσε το στόλο της με δευθύνοντα σύμβουλο τον Ευδόκιο Σάββα.

Ο Ευδόκιος Σάββα έδειχνε μεγάλη καλοσύνη στους υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών και βοηθούσε κόσμο και κοσμάκη…. Ξαφνικά όμως έγινε το μεγάλο “μπαμ” και ο Ευδόκιος Σάββα καταζητείται για σπατάλη εκατοντάδων χιλιάδων λιρών και για να αποφύγει τη σύλληψη του κατέφυγε στις Ηνωμένες πολιτείες.

Δύσκολα όμως θα βρεις από το 1960 μέχρι σήμερα ένα διοικητικό συμβούλιο το οποίο να προσπαθεί γαι το καλό της εταιρείας.

Ο σημερινός πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης  έχει  δώσει υπόσχεση στο Κυπριακό λαό για πλήρη διαφάνεια… και κάθε κατεργάρης να πάει εκεί που του αξίζει… στη φυλακή….

Έλα όμως κύριε Πρόεδρε της κυπριακής δημοκρατίας που στις Κυπριακές Αερογραμμές συνεχίζουν να γίνονται πράγματα και θαύματα, μετά και τον διορισμό από εσάς του Τώνη Αντωνίου στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου και του Πανίκου Χειμώνα, πιλότου  των Κυπριακών Αερογραμμών, μέλος στο διοικητικό συμβούλιο και άλλων πιλότων σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις – κλειδιά στην εταιρεία……

Η Λαιμητόμος.com, σας στήριξε και σας στηρίζει κ. Πρόεδρε, στο δύσκολο έργο που επιτελείται. Το οικονομικό χάος που έχετε παραλάβει από τη προηγούμενη διακυβέρνηση και προσπαθείτε να αναστηλώσετε, στη στάση σας στο Κυπριακό πρόβλημα και σε πολλά άλλα, και πάντα θα είμαστε δίπλα σας.

Στο θέμα όμως των Κυπριακών Αερογραμμών, έχουμε αντίθετη γνώμη και δεχόμαστε κδεκάδες μηνύματα από υπαλλήλους των Κ.Α. οι οποίοι μας εκφράζουν την αγανάκτηση τους για τις αδικίες και τα σκάνδαλα που γίνονται καθημερινά.

Από έρευνα της Λαιμητόμος.com, έχουμε μάθει ότι στις τελευταίες απολύσεις στις ΚΑ. έγινε “μεγάλη σφαγή” στα στελέχη του ΔΗΣΥ…. Από το ΔΗΚΟ μόνο μία κοπέλα έχει φύγει και από το ΑΚΕΛ μόνο ένα δύο άτομα…..

Γιατί άραγε; Γιατί κύριε πρόεδρε απολύθηκαν παραμονές Χριστουγέννων υπάλληλοι οικογενειάρχες, μονογονιοί, άνθρωποι που σπουδάζουν τα παιδιά τους χωρίς κανένα ενδοιασμό;

Γιατί κύριε Πρόεδρε δεν απολύθηκε καμία αεροσυνοδός, σύζυγος πιλότου; Γιατί προστατεύονται οι αεροσυνοδοί – σύζυγοι πιλότων; Είναι δίκαιο κύριε Πρόεδρε, άλλοι να παίρνουν στο σπίτι χιλιάδες υρώ το μήνα και άλλοι να μην παίρνουν ούτε ένα ευρώ;

Ποιός τους προστατεύει κύριε Πρόεδρε; Μήπως ο πιλότος – μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Πανίκος Χειμώνας; Γιατί κύριε πρόεδρε κανένας Λεμεσιανός δεν πήρε απόλυση; Μήπως επειδή τους προστατεύει ο εν λόγω πιλότος; Πάντως τα μηνυματα που παίρνουμε αυτά λένε, απλά οι υπάλληλοι που απέμειναν φοβούνται να μιλήσουν….

Γιατί συγκεκριμένα άτομα από τη Λάρνακα είναι κάτω από τη προστασία άλλου πιλότου που βρίσκεται σε διευθυντική θέση; Γιατί συγκεκριμένα άτομα απολύθηκαν και επαναπροσλήφθηκαν; 

Γνωρίζουμε κύριε Προέδρε ότι όλα αυτά και πολλά άλλα, στα οποία θα αναφέρουμε λεπτομερώς, σε επόμενα άρθρα μας, συμβαίνουν στις Κυπριακές Αερογραμμές και είμαστε σίγουροι, ότι δεν σας έχουν ενημερώσει, γι αυτό κι εμείς πήραμε το θάρρος και την απόφαση να σας ενημερώσουμε για όλες αυτές τις αδικίες που γίνονται….

Οι αδικίες βρίσκονταν στην ημερησία διάταξη στις Κυπριακές Αερογραμμές, επί προεδρίας Γ. Μαυρόκωστα ο οποίος ήταν διορισμένος από τον Χριστόφια και το ΑΚΕΛ…

Από εσάς όμως κύριε Πρόεδρε αναμένουμε δημοκρατικές διαδικασίες, δικαίωση, διαφάνεια και τιμωρία στους ενόχους..

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα για διασπάθιση δημοσίου χρήματος από τη στιγμή που πάνω από 70,000 συμπατριώτες μας είναι άνεργοι και χιλιάδες κόσμος ζει με τρόφιμα από τα κοινωνικά παντοπωλεία.

Κύριε Πρόεδρε, σας εμπιστευόμαστε.