Η ΕΔΕΚ δεν δίνει κατάλογο για Ημικρατικούς

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι το ΚΣ ΕΔΕΚ δεν προτίθεται να επιδώσει κατάλογο προσώπων για σκοπούς διορισμού τους στα Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών.

Είναι πεποίθηση μας, ανέφερε ο κ. Ομήρου, ότι η μεταρρύθμιση που χρειάζεται ο τόπος και η υπέρβαση της βαθιάς οικονομικής, πολιτικής και θεσμικής κρίσης δεν θα επιτευχθούν με την ανακύκλωση των πρακτικών του παρελθόντος.

Το ΚΣ ΕΔΕΚ είχε καταθέσει ριζοσπαστική – μεταρρυθμιστική πρόταση νόμου στη Βουλή των Αντιπροσώπων με την οποία επιτυγχανόταν – όπως είπε – η εφαρμογή της αξιοκρατίας στη διοίκηση των ημικρατικών οργανισμών μακριά από τη λογική της κομματικής κηδεμονίας .

Πρόσθεσε ακόμη, πως δυστυχώς η νομοθεσία που υιοθετήθηκε είναι ημιτελής με αποτέλεσμα οι πρακτικές του παρελθόντος να μην τερματίζονται, και να βλέπουμε ανέφερε, «τα συγκυβερνώντα κόμματα, να συνέρχονται για να καθορίσουν την σύνθεση των συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών».

Συνεπείς προς τις διακηρύξεις μας, κατέληξε ο κ Ομήρου , ως ΕΔΕΚ, για θεμελιακές μεταρρυθμίσεις που να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και να ανταποκρίνονται στα αιτήματα της κοινωνίας, δεν θα επιδώσουμε κανένα κατάλογο προτάσεων για διορισμούς στους ημικρατικούς οργανισμούς.