Η Κύπρος τιμά την εθνική επέτειο, της 28ης Οκτωβρίου

Με κάθε λαμπρότητα η Κύπρος γιορτάζει σήμερα την  Εθνική Επέτειο, της 28ης Οκτωβρίου .

Στις 07.30π.μ. θα γίνει η έπαρση της σημαίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και θα παιανίζει η φιλαρμονική της Δύναμης.

Στις 10.00π.μ. θα τελεστεί η πανηγυρική Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας .

Θα χοροστατήσει η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και θα παραστούν: η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συνοδευόμενος από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Κώστα Χαμπιαούρη, τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο, κ .Ιωάννη Μαλλικούρτη και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Δύναμης θα αποδίδουν τιμές στο χώρο μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη.

Όλα τα σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Λευκωσίας εκπροσωπούνται με τα λάβαρα και την κυπριακή και ελληνική σημαία.

11.00π.μ. Έναρξη της παρέλασης

Το χαιρετισμό της παρέλασης, μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας,θα δεχθούν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ Νίκος Αναστασιάδης συνοδευόμενος από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Κώστα Χαμπιαούρη, τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης θα παιανίζει αρχικά η φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς και στη συνέχεια η φιλαρμονική της Αστυνομίας.

Στη Λεμεσό ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας, στις 10.00 π.μ.

Στη Λάρνακα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Σωτήρος, στις 10.00 π.μ.

Στην Πάφο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, στις 10.00 π.μ.

Στο Παραλίμνι η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων, κα Βασιλική Αναστασιάδου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, στις 9.30 π.μ.

Στη Λακατάμια ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Ανδρέας Λουκά, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στις 9.30 π.μ.