Η Κύπρος να γίνει εξαγωγική χώρα (βίντεο)

Την ανάγκη να δοθεί μια νέα κατεύθυνση στην Κύπρο, να μετατραπεί η χώρα από χώρα εισαγωγική σε χώρα εξαγωγική, επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο επίσκεψης σε βιοτεχνίες στον Αγρό.

Όπως είπε, στον Αγρό “είδαμε ελπίδα, είδαμε προοπτική, μπροστά μας βλέπουμε το δυναμισμό της κυπριακής παραγωγής”.

Πρόσθεσε ότι ο Αγρός πρωτοπορεί με τις μικρές βιομηχανίες και στέλλει το μήνυμα στην κοινωνία και τους πολιτικούς “να πάψουμε να κρατούμε τον τόπο μας πίσω, να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το χθες, ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει”.

“Όλοι φταίμε. Ρίξαμε το λαό μας στο γκρεμό. Και βρισκόμενοι στο Τρόοδος πρέπει να γαντζωθούμε από τα βράχια των οροσειρών μας, με το πείσμα και το γινάτι και την εργατικότητα των ανθρώπων της Κύπρου να ανοίξουμε νέους δρόμους, να δώσουμε μια νέα κατεύθυνση στον τόπο μας, μια νέα κατεύθυνση που θα δώσει ευκαιρίες σε όλους, αλλά επαναλαμβάνω, να μετατρέψουμε τη χώρα μας, από χώρα εισαγωγική σε χώρα εξαγωγική. Το μπορούμε”, είπε.

Ανέφερε ότι “είμαστε ασυγχώρητοι γιατί επιτρέψαμε στην Κύπρο να έχουμε τα ψηλότερα κόστη, και κόστη παραγωγής και κόστη διαβίωσης του πολίτη, και παρά όλα αυτά μπορούν κάποιοι να δημιουργούν θέσεις εργασίας, αλλά και να είναι πρεσβευτές του τόπου μας σε αγορές του εξωτερικού της Ευρώπης, όπως έχουμε πληροφορηθεί, ακόμα και της Ιαπωνίας και της Αμερικής”.

httpv://www.youtube.com/watch?v=nt1AdyHbpFc&feature=youtu.be