“Η Κύπρος είναι ασφαλής προορισμός και κέντρο σταθερότητας και ειρήνης”

Η Κύπρος είναι ασφαλής προορισμός και κέντρο σταθερότητας και ειρήνης, υπογράμμισε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου, σημειώνοντας πως δεν δικαιολογείται καμία ανησυχία και κανένας πανικός λόγω μιας ενδεχόμενης επίθεσης των δυτικών κατά της Συρίας.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, μετά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Υποστράτηγου Ανδρέα Παπαπαύλου, και απαντώντας σε ερωτήσεις σε σχέση με το θέμα, ο κ. Φωτίου είπε πως «εμείς λαμβάνουμε όλα τα μέτρα που ενδείκνυνται”.

«Όμως αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε περισσότερο στο ανθρωπιστικό μέρος της όλης υπόθεσης που δεν είναι άλλο από το να βοηθήσουμε και να παρέχουμε διευκολύνσεις σε υπηκόους ξένων χωρών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Κύπρο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο, ο κ. Φωτίου είπε πως σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο υπάρχουν υπερβολές.

«Αν η Κύπρος δεν ήταν ασφαλής προορισμός δεν θα τον επέλεγαν όλες οι χώρες που έχουν ήδη ζητήσει διευκολύνσεις για την εκκένωση των υπηκόων τους», ανέφερε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Φωτίου επανέλαβε πως υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως η Κύπρος δεν θα αποτελέσει ορμητήριο στρατιωτικών επιχειρήσεων ή επιθέσεων. «Ούτε θα αποτελέσει στόχο και αυτό είναι ξεκάθαρο», υπογράμμισε.

Είπε πως τα όσα λέγονται και ιδιαίτερα γράφονται στο ξένο Τύπο είναι υπερβολές και θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και εδώ στην Κύπρο πώς τα αξιολογούμε και το πώς τα μεταδίδουμε.

Επεσήμανε πως βρισκόμαστε ακόμη στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και σημείωσε πως ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης είναι μήνες πολύ σημαντικοί όσον αφορά τον τουρισμό για την Κύπρο και δεν πρέπει να ενσπείρουμε στον πανικό βασιζόμενοι στα δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων.

Η Κύπρος είναι ασφαλής προορισμός, υπογράμμισε.