Η Κύπρος δεν ξεπλένει βρώμικο χρήμα, διαμηνύει στους Ευρωπαίους ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Ελάτε στην Κύπρο να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι, ότι δεν είναι χώρα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, προέτρεψε τους Ευρωπαίους εταίρους  ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος είχε, στο Δουβλίνο, συναντήσεις με ομολόγους του.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των αποφάσεων για επαφές σε διεθνές επίπεδο κατά των όσων ακούγονται περί φορολογικού παραδείσου.

Ο κ. Νεοφύτου συναντήθηκε, με την ευκαιρία της Διάσκεψης των Προέδρων των ΕπιτροπώνΕυρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της ΕΕ (COSAC) με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Miguel Angel Martinez καθώς και με ομολόγους του και μέλη των αντίστοιχων Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας.

Ο  κ. Νεοφύτου τόνισε την ανάγκη κοινοτικοί και εθνικοί θεσμοί να εργαστούν για να προωθηθεί η τραπεζική ένωση και ταυτόχρονα ο απαραίτητος διαχωρισμός των χρεών των τραπεζών από το δημόσιο χρέος.  Επεσήμανε, τέλος, ότι  η ανάπτυξη είναι αναγκαία και επιθυμητή, όμως τα μέτρα λιτότητας είναι επίσης απαραίτητα και θα πρέπει να προηγηθούν ώστε να διασφαλίζεται και να διατηρείται η ανάπτυξη.

Στις Βρυξέλλες, όπου θα παρευρεθεί  για να ηγηθεί διευρυμένης κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, ο κ. Νεοφύτου θα έχει επαφές με Ευρωπαίους βουλευτές και άλλους αξιωματούχους .