Δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου, δηλώνει ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών

Καταληκτική ημερομηνία για την εφαρμογή της νέας μισθοδοσίας και γενικότερα τα εργασιακά θέματα, είναι η 1η Φεβρουαρίου, δήλωσε σε δηλώσεις του στα γραφεία των Κυπριακών Αερογραμμών, ο πρόεδρος της εταιρείας Σταύρος Σταύρου. 

Πολυτέλεια για το αντίθετο δεν υπάρχει, δήλωσε ρητά. Διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις με τις συντεχνίες, υπάρχουν πρόσθεσε. Υπάρχει, όμως και χώρος για να βρεθεί η χρυσή τομή .

Η  εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης όπως έχει εκπονηθεί από την Air France/KLM Consulting, συνεχίζεται, είπε ο κ. Σταύρου … «Κ το σχέδιο είναι μια καλή βάση για να πάμε παρακάτω, έχουμε πει ότι διαφωνούμε σε κάποια σημεία με την προσέγγιση της Air France, έχουμε θέσει κάποιες κόκκινες γραμμές σε άλλα σημεία του σχεδίου και με αυτό το σκεπτικό προχωρούμε».

 Ο Πρόεδρος των ΚΑ ανέφερε ότι το ζήτημα της αποξένωσης του τμήματος της μηχανολογίας είναι κόκκινη γραμμή γιατί άπτεται θέματα ασφάλειας τα οποία και δεν είναι διαπραγματεύσιμα ενώ όσον αφορά την αποξένωση άλλων τμημάτων όπως αυτά της τροφοδοσίας και του cargo handling ,«δουλεύουμε σε αυτά και συνομιλούμε με άτομα και με εταιρείες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν αυτά τα τμήματα». Είπε ότι σε αυτή την προσπάθεια σκοπός της εταιρείας είναι να μειωθεί το κόστος στα επίπεδα που λένε και οι εμπειρογνώμονες και να διασωθούν όσο το δυνατό περισσότερες θέσεις εργασίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Για το τμήμα πληροφορικής, το οποίο δεν επισημαίνεται στη μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας, ο κ. Σταύρου ανέφερε ότι η διεύθυνση και η διοίκηση θεωρεί ότι θα βοηθηθεί η εταιρεία αν αυτό αποξενωθεί, και για το λόγο αυτό γίνονται μελέτες για να καταλήξει η εταιρεία σε συμπεράσματα για το τι πρέπει να αποξενωθεί και τι πρέπει να μείνει στην εταιρεία.

  Ως προς τον αριθμό των  407 απολύσεων που αναφέρεται στο σχέδιο της Air France, είπε ότι η εταιρεία δεν γνωρίζει από πού προέρχονται τα νούμερα και ότι γίνονται προσπάθειες να διασωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας… «Αν είναι φανταστικό ( το νούμερο) ή αν το έβγαλε κάποιος από κάποιες πράξεις που έκανε από  μόνος τους, ή κάποιους σχεδιασμούς, ότι θα φύγουν τόσο από το τάδε τμήμα που θα αποξενωθεί και τόσοι από το άλλο, αυτό δεν το γνωρίζω εγώ».