Η Κυβέρνηση προσπαθεί να διορθώσει το χάος που άφησε η προηγούμενη

«Η Κυβέρνηση τους τελευταίους οκτώ μήνες δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κυβερνά και να προσπαθεί να διορθώσει το χάος που άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση στην οικονομία», ήταν η γραπτή απάντηση της Κυβέρνησης δια του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ.

Επίσης, σε απάντηση στη θέση του ΑΚΕΛ ότι η τελευταία αξιολόγηση του Οίκου Fitch «γκρεμίζει τις ψεύτικες ελπίδες που δημιουργούν οι καθημερινές επικοινωνιακού τύπου δηλώσεις της Κυβέρνησης για σύντομη δήθεν ανάκαμψη εντός του μνημονίου», ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε το ΑΚΕΛ σε αυτοσυγκράτηση, «για να δούμε ποιου οι προβλέψεις στο τέλος θα δικαιωθούν».

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κ. Παπαδόπουλου, η Κυβέρνηση «με πολύ κόπο, μεθοδικά και καθημερινά, έχει καταφέρει να γλυτώσει τη χώρα από τη βέβαιη χρεοκοπία, να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες και τον Συνεργατισμό και να θέσει ξανά όλα τα τραπεζικά ιδρύματα στον ομαλό δρόμο και στη λειτουργία».

Ταυτόχρονα, συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος, η Κυβέρνηση έχει περάσει επιτυχώς δύο αξιολογήσεις της Τρόικα χωρίς την ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων, με όλα τα θετικά μηνύματα προς το εξωτερικό για την αξιοπιστία της χώρας και της κυπριακής αγοράς.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στην εξασφάλιση, εκ μέρους της Κυβέρνησης, συγχρηματοδοτήσεις από την ΕΕ με επιπρόσθετα κονδύλια ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. «Σημειώνω την εξασφάλιση ποσού ύψους 250 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την πρόσφατη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χορηγία 200 εκ. ευρώ ως έκτακτη βοήθεια προς την Κύπρο και την απόφαση της ΕΕ για αύξηση της συγχρηματοδότησης έργων από 60% σε 95%. Παράλληλα», είπε, η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά με τα γνωστά προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

«Αυτά άρχισαν να εκτιμούνται στο εξωτερικό από ξένους επενδυτές και απόδειξη αυτού αποτελεί η αμερικανική επένδυση στην Ελληνική Τράπεζα. Αν αυτά για το ΑΚΕΛ δεν είναι απόδειξη ότι η Κυβέρνηση και κυβερνά και πρόγραμμα έχει, ας το κρίνει ο λαός», είπε.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως αν το ΑΚΕΛ θέλει να συνεχίσει να στέλλει αρνητικά μηνύματα και στην αγορά και προς τους ξένους επενδυτές, «ας συνεχίσει να το πράττει αλλά να είναι έτοιμο να επωμιστεί το κόστος των πράξεών του».