Η κυβέρνηση θέτει θέμα Στουρνάρα κάνοντας λόγο για “στοχευμένες διαρροές”

Άμεση αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», που κάνει λόγο για «υπονομευτικές διαρροές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) προς συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης», με σκοπό να πληγεί η κυβέρνηση και θέτει εμμέσως «ζήτημα Στουρνάρα».

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι το δημοσίευμα περί «στοχευμένης διαρροής» , εάν ευσταθεί, «αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ», και θεωρεί αυτονόητο ότι η Τράπεζα «οφείλει να διαψεύσει τις πληροφορίες».

Διαφορετικά, το Μαξίμου προειδοποιεί ότι θα πρέπει η Τράπεζα να κινήσει «τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την Κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Στο επίμαχο δημοσίευμά της, η εφημερίδα αναφέρεται συγκεκριμένα σε «επιστολή που έφυγε από το γραφείο Τύπου του κ. Στουρνάρα με παραλήπτη γνωστό δημοσιογράφο, υπό τον τίτλο “ο λογαριασμός των 100 ημερών”, στην οποία γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί η εικόνα μιας ήδη χρεοκοπημένης χώρας “πριν καν αρχίσει η συζήτηση για χρεοκοπία…”».

Σε ανακοίνωσή της, η ΤτΕ απαντά ότι «ουδέποτε απεστάλη από το γραφείο του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα ή από το Τμήμα Επικοινωνίας της Τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα».