Η Κυβέρνηση επαναφέρει τα βραδινά δρομολόγια των λεωφορείων

Η Κυβέρνηση απέσυρε απόφαση για διακοπή των βραδινών δρομολογίων των δημοσίων μεταφορών, προς ικανοποίηση των Βουλευτών της ΕΔΕΚ και του ΑΚΕΛ.

Σε δηλώσεις μετά τη συζήτηση του θέματος από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών, το οποίο ενέγραψαν Βουλευτές του ΑΚΕΛ με τη Βουλευτή του ΚΣ ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής είπε ότι υπήρξε mea culpa από την Κυβέρνηση στο θέμα της κατάργησης των νυχτερινών δρομολογίων των λεωφορείων και η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει τα νυχτερινά δρομολόγια των λεωφορείων, την κατάργηση των οποίων αποφάσισε πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε επίσης ότι η Κυβέρνηση προχώρησε σε αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, της μονής, της διπλής διαδρομής και των μηνιαίων και καθόρισε κόμιστρο για τους μαθητές και τους συνταξιούχους ενώ εξέφρασε δυσαρέσκεια για αυτήν την απόφαση.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φακοντής είπε ότι δεν έχει ενημέρωση για τα λεωφορεία της Λάρνακας που όπως ακούστηκε επρόκειτο να τερματίσουν τα δρομολόγια τους.

Ο κ. Φακοντής είπε ότι αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η Κυβέρνηση καθυστερεί να καταβάλει τα οφειλόμενα στις εταιρείες των λεωφορείων με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρά προβλήματα για εξυπηρέτηση των αναγκών και κάλεσε την Κυβέρνηση να διευθετήσει αυτές τις υποχρεώσεις της το συντομότερο δυνατό.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Αντωνίου αναφέρθηκε στη συζήτηση από την Επιτροπή γύρω από την καλύτερη αξιοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της ΕΕ

Ο κ. Αντωνίου είπε πως λόγω του γεγονότος ότι οι δυνατότητες του κράτους στη προώθηση σημαντικών έργων είναι περιορισμένες, συζητήσαμε τους τρόπους που η Κυβέρνηση επεξεργάζεται για προώθηση αυτών των έργων, είτε με συμβάσεις με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, είτε με το αίτημα αύξησης του ποσοστού συγχρηματοδότησης από κοινοτικούς πόρους, είτε αύξηση αριθμού έργων που θα ενταχθούν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

«Συζητήσαμε τη συμμετοχή της Κύπρου στο νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ 2014-2020 που τώρα επεξεργάζεται και σύντομα θα αποφασιστεί το ύψος της βοήθειας που θα δοθεί σε κάθε χώρα», πρόσθεσε, λέγοντας πως «όσον αφορά την Κύπρο οι αρχικές σκέψεις αφορούν ένα ποσό ύψους 1 δις 100 εκ. ευρώ για την επόμενη επταετία».