Η Κυβέρνηση εκφράζει λύπη για τα σημερινά επεισόδια στη Βουλή

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου

Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία, αλλά και τη βαθιά μας λύπη για τα όσα έχουν διαδραματιστεί σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της λήψης μιας απόφασης που ουδόλως επηρεάζει τα ιστορικά γεγονότα όπως διδάσκονται και τιμούνται με λαμπρότητα στα σχολεία και από τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Στις 11 Απριλίου επαναρχίζουν κρίσιμες συνομιλίες που θα καθορίσουν το μέλλον της υπό εξέλιξη διαδικασίας για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

Αυτή την ώρα εκείνο που προέχει είναι η ενότητα μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και του λαού, έτσι ώστε μέσα σε ένα νηφάλιο πολιτικό κλίμα να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για εξεύρεση μιας βιώσιμης, λειτουργικής λύσης που θα επανενώνει την πατρίδα μας και θα την απαλλάσσει από τα κατοχικά στρατεύματα.

Σε αυτό που η προσοχή όλων θα πρέπει να επικεντρωθεί τώρα είναι, μέσα από την ενότητα, να επιτευχθούν οι στόχοι μας που δεν είναι άλλοι από μια λύση που να διασφαλίζει πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και την πλήρη εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου και την ειρηνική συμβίωση των δύο κοινοτήτων.