Η Κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη για τα θετικά σχόλια του οίκου Moody’s

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση σημειώνει με ικανοποίηση τα θετικά σχόλια του Οίκου Αξιολόγησης Moody’s, ημερομηνίας 26 Ιουνίου, αναφορικά με την επιτυχή έξοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας στις διεθνείς αγορές και ειδικότερα την αποπληρωμή 950 εκ. ευρώ έναντι του ομολόγου ανακεφαλαιοποίησης, που κατέχεται από την Τράπεζα Κύπρου (συνολικής ονομαστικής αξίας περίπου 2,0 δισ. Ευρώ).

Σε γραπτή δήλωσή του Παπαδόπουλος αναφέρει πως με την πιο πάνω εξέλιξη, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει επιτύχει τη μείωση του κινδύνου ρευστότητας του δημοσίου και έχει βελτιώσει σημαντικά το πρόγραμμα αποπληρωμής του δημοσίου χρέους. “Οι δύο αυτοί στόχοι, σύμφωνα με τον Οίκο Moody’s, συμβάλλουν καθοριστικά στη στρατηγική της Κυβέρνησης για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας”, είπε.

Ανέφερε ακόμα πως η πιο πάνω εξέλιξη αποδίδεται από τον Οίκο Αξιολόγησης στη δημοσιονομική πειθαρχία του κράτους και στην επίτευξη καλύτερων των αρχικά αναμενόμενων δημοσιονομικών αποτελεσμάτων, τα οποία αν συνεχιστούν θα οδηγήσουν σε βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Κυπριακή Δημοκρατία.