Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στη Σλοβακία

Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου αναχωρεί την Τετάρτη για την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου (Βουλής) της χώρας Pavol Paška.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Ομήρου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Σλοβακίας Andrej Kiska και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον κ. Paška, τον Πρωθυπουργό Robert Fico, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Miroslav Lajčák, και τον Δήμαρχο της Μπρατισλάβα Milan Ftačnik.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακίας θα παραθέσει, εξάλλου, επίσημο δείπνο προς τιμήν του Κύπριου ομολόγου του, και ο κ. Ομήρου θα παραθέσει ανταποδοτικό δείπνο.

Επίσης, ο κ. Ομήρου και ο κ. Paška θα εγκαινιάσουν δενδροστοιχία με 80 κυπριακούς πλάτανους, δωρεά του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, σε χώρο πρασίνου που εφάπτεται της σημαντικότερης οδικής αρτηρίας της Μπρατισλάβα, και θα τελέσουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας, αφιερωμένης στη διαχρονική φιλία μεταξύ των λαών της Κύπρου και της Σλοβακίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Milan Rastislav Štefánik, επιφανούς άνδρα της Σλοβακίας, το όνομα του οποίου φέρει το στρατόπεδο του σλοβακικού αποσπάσματος που υπηρετεί στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο, και θα επισκεφθεί χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Ο κ. Ομήρου θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο.