Η Κυβέρνηση διαθέτει σθεναρή πολιτική βούληση για διάσωση των ΚΑ

Η Κυβέρνηση διαθέτει, από την πρώτη μέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, τη σθεναρή πολιτική βούληση για διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών και αυτό το απέδειξε τους οκτώ μήνες που βρίσκεται στην εξουσία, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του με την οποία απαντά στο ΑΚΕΛ Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι όλοι στην εταιρεία γνωρίζουν και αναγνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται, ίσως, για πρώτη φορά και προσθέτει ότι οι προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών είναι καθημερινά πολύωρες, με συγκεκριμένους σχεδιασμούς και ενέργειες.

«Άλλοι είναι που άφησαν τα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης τους ακέφαλη την εταιρεία, ενώ για πέντε συνολικά χρόνια αδυνατούσαν να εφαρμόσουν ένα αξιόπιστο πρόγραμμα διάσωσης της εταιρείας. Είναι, επίσης, επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ που έκλεισε η Eurocypria, ενώ προηγουμένως ο Κύπριος φορολογούμενος πλήρωσε 35 εκ. ευρώ για να αποτρέψει τη χρεοκοπία της εταιρείας», συμπλήρωσε.

« Συμφωνούμε», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, «ότι τα χρονικά περιθώρια για τις Κυπριακές Αερογραμμές στενεύουν επικίνδυνα, όχι, όμως, λόγω της οκτάμηνης διαχείρισης από την παρούσα Κυβέρνηση, αλλά λόγω της παρέλευσης πέντε ολόκληρων χρόνων χωρίς αποφασιστικές και δραστικές λύσεις στα προβλήματά της».

Όσον αφορά τα περί εξυπηρέτησης μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που αναφέρει το ΑΚΕΛ, ο Αν. Εκπρόσωπος αναφέρει ότι μόνο ως αστειότητες μπορούν να εκληφθούν.