Η Κυβέρνηση απευθύνει έκκληση στο ΑΚΕΛ για αυτοκριτική

Έκκληση για αυτοκριτική και συγγνώμη για τα λάθη και σφάλματα της προηγούμενης διακυβέρνησης απευθύνει η Κυβέρνηση δια του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου, απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη για το θέμα του Λάμπρου Καϊκίτη.

«Είναι θέση της Κυβέρνησης ότι δεν επιθυμεί να εμπλέκεται σε αχρείαστες αντιπαραθέσεις εκεί όπου τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι «για λόγους, όμως, τάξης είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στους προβαλλόμενους ισχυρισμούς».

Δυστυχώς, αναφέρει, «άλλοι είναι που προσπαθούσαν, μέσω ακόμη και παράνομων διορισμών, να ελέγξουν και την υστάτη το όλο σύστημα διακυβέρνησης του τόπου».

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο «αν η Κυβέρνηση επεδίωκε τάχα την ποδηγέτηση της Κεντρικής Τράπεζας δεν θα διόριζε τρία, αλλά τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού θεώρησε αρχικά νόμιμο το διορισμό Καϊκίτη, γεγονός, όμως, που στη συνέχεια αποδείχθηκε, και με γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, μη νόμιμος».

Ένα διορισμό, προσθέτει, «τον οποίον αγνοούσαν τόσο ο πρώην Υπουργός Οικονομικών όσο και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, με τον οποίον θα έπρεπε να προηγηθεί διαβούλευση δυνάμει του Νόμου».

«Απευθύνουμε για ύστατη φορά, έστω και τώρα, έκκληση για αυτοκριτική και συγγνώμη αναφορικά με λάθη και σφάλματα μιας διακυβέρνησης, γεγονός που θα αποτελούσε πράξη πολιτικής ευθύνης, επειδή ο λαός γνωρίζει και διαθέτει κρίση», αναφέρει τέλος ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είχε κάνει λόγο σήμερα για προσπάθεια της Κυβέρνησης να ελέγξει την Κεντρική Τράπεζα αναφέροντας πως μόνο έτσι εξηγείται η ενέργεια της Κυβέρνησης να εγείρει το θέμα του Λάμπρου Καϊκίτη όπως και μια σειρά άλλων ενεργειών στο πρόσφατο παρελθόν που αφορούν την ΚΤ.