Η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην εξομάλυνση και δικαιότερη κατανομή της φορολογίας ακίνητης περιουσίας

– Υλοποιείται και η δέσμευση του ΔΗΣΥ για μείωση της σχετικής φορολογικής επιβάρυνσης στους πολίτες

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σημειώνει με ικανοποίηση της ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ότι ολοκληρώθηκε η ενημέρωση και η επικαιροποίηση της φορολογητέας ακίνητης περιουσίας και η αποτίμηση των αξιών στη βάση τρεχουσών τιμών (2013). Ικανοποίηση επιφέρουν και οι συνεπακόλουθες χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για ελάφρυνση του φορολογικού βάρους.

Η ολοκλήρωση αυτού του έργου υποδομής επέτρεψε στο Υπουργικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση που αυξάνει σημαντικά το αφορολόγητο ποσό ακίνητης περιουσίας. Η αύξηση του αφορολόγητου ποσού στις 200 χιλιάδες ευρώ ανταποκρίνεται στη θέση που προέβαλε από πέρσι το κόμμα μας για αισθητή μείωση του φορολογικού βάρους για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Ας σημειωθεί, ακόμα, ότι με τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε η Κυβέρνηση, περισσότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας δεν θα καταβάλουν καμία φορολογία.

Ο υπουργός και η κυβέρνηση έχουν ανταποκριθεί στη δέσμευσή τους. Ενώ πρέπει να παρατηρήσουμε πως ένα έργο για το οποίο στο παρελθόν ακούγαμε ότι χρειάζονται αρκετά χρόνια για να γίνει, έχει υλοποιηθεί μέσα σε «χρόνο-ρεκόρ» για τα κυπριακά δεδομένα. Ευελπιστούμε ότι, με τη συνέχιση τομών και μεταρρυθμίσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ο «κανονικός χρόνος», της κοινωνίας και της πραγματικής ζωής, δεν θα θεωρείται στο εξής «χρόνος-ρεκόρ» για τη δημόσια διοίκηση.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πιστώνει την κυβέρνηση για τις αποφάσεις αναφορικά με τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας και την καλεί να συνεχίσει και να επιταχύνει για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος ώστε να καταφέρουμε να εκσυγχρονίσουμε το κράτος και να προχωρήσουμε μπροστά.