Η Κυβέρνηση,εξ’ αφορμής Μαρί προωθεί θεσμικές αλλαγές για πολιτικές ευθύνες

Θεσμικές αλλαγές για το θέμα της ανάληψης πολιτικών ευθυνών προωθεί η Κυβέρνηση με σειρά νομοσχεδίων που ετοιμάζει, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος εξ’ αφορμής της χθεσινής απόφασης του Κακουργιοδικείου για το Μαρί.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Δικαστηρίου σε σχέση με την υπόθεση στο Μαρί είπε ότι «η Κυβέρνηση σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και δεν τις σχολιάζει. Ωστόσο, φαίνεται ότι από αυτή την απόφαση, καταγράφεται από πλευράς κράτους, σύμφωνα πάντα με την απόφαση, ότι υπήρξε ένα σοβαρό έλλειμμα στη διαχείριση της όλης υπόθεσης, αλλά και πολιτικές ευθύνες».

Συνεχίζοντας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «οι πολιτικές ευθύνες δεν αποδίδονται αλλά αναλαμβάνονται».

Για αυτούς, ακριβώς, τους λόγους, πρόσθεσε, «η Κυβέρνηση Αναστασιάδη προχωρεί και προτείνει σειρά νομοσχεδίων ώστε να υπάρξουν εκείνες οι θεσμικές αλλαγές που από δω και μπρος το θέμα των πολιτικών ευθυνών να μην είναι απλώς λόγια κενού περιεχόμενου, αλλά να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο».